Google sözcüsü Jenny Thomson, sosyal medyada hızla yayılan iddiaları reddederek Gmail’deki e-posta içeriklerinin Gemini yapay zekasının eğitiminde kullanılmadığını belirtti.
Teknoloji devleri benzer iddialarla gündemde
İnternette bazı kullanıcılar, Google‘ın yapay zekayı Gmail verileriyle eğittiğini ve bunu engellemenin tek yolunun yazım denetimi gibi akıllı özellikleri kapatmak olduğunu öne sürmüştü. Thomson, The Verge’e yaptığı açıklamada, bu akıllı fonksiyonların uzun yıllardır var olduğunu ve hiçbir koşulda Gmail içeriklerinin Gemini eğitimine dahil edilmediğini söyledi.
Son dönemde yapay zeka geliştiren büyük teknoloji şirketleri, daha fazla veri toplama amacıyla telif hakkı ihlali veya gri alanda çalışma suçlamalarıyla sık sık karşı karşıya kalıyor. Bu şirketler arasında OpenAI, Microsoft, Perplexity, Anthropic, Stability AI ve Suno da bulunuyor.
Kaynak : https://www.donanimhaber.com/google-gmail-iceriklerini-gemini-yi-egitmek-icin-kullanmiyoruz–198889



