Başka yola sapmadan CHP’yi 1. yaptık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) 17. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Konuşmasında CHP’yi, ikinci yüzyılın ilk seçiminde iktidara taşıyacaklarını söyleyen Özel, özetle şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in yüzüncü yılının son seçimini kaybettiğinde, hep birlikte bir çare ararken, ilk geldiğimiz bina bu binadır. İlk kurumsal ziyaretimiz ADD’dir. O derneğin kıymetli başkanı bizi dinlemiştir, ‘Ölene kadar arkanızdayım’ demiştir. Adaylıktan sonra bizi ilk ziyarete gelen de odur. Biz Atatürk’ün yolundan sapmadan kurucu değerlerimizden taviz vermeden, seçimleri kazanmak için başkaları gibi olmadık yollara sapmadan, ‘kendimiz olursak kazanamayız, kapsayamayız’ şeklindeki özgüvensiz bir siyasete yönelmeden, CHP’nin kuruluş ilkeleri, yakamızda gururla taşıdığımız altı okun her birisinden gurur duyarak, her birisine sahip çıkarak, sizlerin emekleri ve gayretleri ile partimizi birinci parti yaptık.

‘Birbirimize emanetiz’

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu parti Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının yapılacak ilk seçimlerini de kazanacak ve Atatürk’ün partisini iktidara taşıyacaktır. ADD’nin bütün üyelerine başkanlarımız; Türkiye’nin dört bir yerindeki ADD’ler de başkanlarımıza emanettir. Bütün belediye başkanlarımız, Atatürkçü, laik, çağdaş herkese sahip çıkmak, Atatürkçülüğü savunan, anlatan, Atatürkçüleri örgütleyen sizlere hizmet etmek durumundadır. Çünkü bu derneğe sahip çıkmak, birilerinin sahip çıktığı gibi TÜRGEV, TÜGVA, Okçuluk Vakıflarına yani muktedirlerin mahdumlarının iktidar alanlarına, Ensar gibi birtakım yapılara herkes dört elle sarılırken, kamu kaynaklarını aktarırken, kentlerin en önemli binalarını, varlıklarını uzun süreli anlaşmalarla bu vakıflara devrederken hiçbir CHP’li yerel yönetici, belediye başkanı, belediye meclis üyesi Atatürk’ün derneğine sahip çıkmakta tereddüt etmeyecektir. Aynı Türkiye İttifakı gibi bütün demokratlara, bu ülkenin kuruluş ilkelerine sahip çıkan bütün demokratlara, muhafazakar, milliyetçi, Kürt demokratlara, sosyal demokratlara, ülkenin birliği ve bütünlüğüne sahip çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadroları ile sorunu olmayan bütün demokratlara kucak açıyoruz. Bütün demokratları ADD’nin üyesi kabul ediyoruz.”

İktidarın anahtarı

Özel, konuşmasında iktidar hedefini de yineleyerek şöyle devam etti: “İllerinizde ilçelerinizde başkanlarımıza sahip çıkın, başkanlarımıza destek olun, yardımcı olun, kusurlarını kulağına söyleyin, iyi yaptıkları işlerin görünür kılınmasını sağlayın. Çünkü onlar bu kez birer yerel yönetici olmaktan öte bir görevle vazifeliler. Her birinin cebinde bir anahtar var. 409 anahtar var onların ceplerinde. Başkanlarımın cebindeki anahtar belediyenin kapısının altın anahtarı değildir. Ellerindeki anahtar önümüzdeki dönem CHP iktidarının anahtarıdır. Yapacakları hizmetlerle ve toplumda yaratacakları memnuniyetle gelecekte bu ülkeyi dürüst, namuslu, çalışkan, liyakatli kadroların yönetmesine yol açacaklar.”

‘Şehit yakını ve gaziler’ talimatı

CHP, şehit yakınları ve gazilerin ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamak amacıyla kapsamlı bir genelge yayımladı. CHP’li belediyelerin bu konudaki çalışmalarının daha koordineli ve etkin hale getirilmesi hedeflenen genelgede büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde “Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü” kurulması öngörüldü.

Vera’nın mezuniyet törenine katıldı

CHP lideir Özgür Özel, Gezi davasında tutuklanan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın anaokulu mezuniyet törenine katıldı. Özel, “Seneye Vera okula başlayacak. Buradan, Türkiye’de vicdanı olan herkese sesleniyorum. Artık okula Vera’yı babası götürsün” dedi.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/gundem/baska-yola-sapmadan-chpyi-1-yaptik-7136049

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başka yola sapmadan CHP’yi 1. yaptık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin