Son dakika! 3 ilçe ve 4 beldede seçim heyecanı yaşandı! İşte ilk sonuçlar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemleri tamamlandı.

Aksaray’ın Güzelyurt, Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde belediye başkanlığı seçimleri için bir kez daha sandıklar yeniden kuruldu.

3 ilçe ve 4 beldede seçmenler oy vermek için sabah saat 08.00’den itibaren sandık başına gitti. Seçimlerin tekrar edildiği yerlerde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyla tamamlandı.

18:44 02 Haziran 2024

AK PARTİ ADAYI KAZANDI

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri olaylı geçmişti. Muhtarlık seçimi nedeniyle Güneykaya Anadolu Lisesi’nde yaşanan kavgada yaralananlar olurken, bir seçim sandığı kırılarak oy pusulaları parçalanmıştı. Yüksek Seçim Kurulu, geçtiğimiz 31 Mart’ta yaşanan olaylar nedeniyle beldedeki seçimi iptal ederek, 2 Haziran’da seçimin yenilenmesine karar vermişti.

Güneykayalı seçmenler bugün yeniden sandık başına gitti. Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve muhtarlık seçimi için oy kullanıldı. Oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla sorunsuz şekilde başlayarak, saat 17.00’de son buldu. 5 sandıkta bin 140 seçmenin oy kullandığı seçimde AK Parti’nin adayı Hüseyin Kırışkuzu, kesin olmayan sonuçlara göre aldığı 556 oyla belde belediye başkanı seçildi.

18:43 02 Haziran 2024

AKPAZAR BELDESİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği, 10 oy sandığının ve bin 700 seçmenin bulunduğu Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin adayı Ali Aydın, 644 oy alarak belediye başkanı seçildi. CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 422 oy alırken, DEM Parti’nin adayı Orhan Çelebi 220 oy, MHP’nin adayı Neşe Gür 81, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Ahmet Yılmaz da 9 oy aldı. 1381 kişinin oy kullandığı beldede 5 oy geçersiz sayıldı.

18:03 02 Haziran 2024

OY KULLANMA İŞLEMİ SONA ERDİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararıyla seçimlerin yenilendiği Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde oy kullanma işlemi sona erdi ve sandıklar kapandı. Vatandaşlar saat 08.00’den 17.00’ye kadar oylarını kullandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı seçimde, oy kullanma işlemi sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Canlı Anlatım Özeti

  • AK PARTİ ADAYI KAZANDI
  • AKPAZAR BELDESİ
  • OY KULLANMA İŞLEMİ SONA ERDİ

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/gundem/live-son-dakika-3-ilce-ve-4-beldede-secim-heyecani-yasandi-iste-ilk-sonuclar-7136271

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika! 3 ilçe ve 4 beldede seçim heyecanı yaşandı! İşte ilk sonuçlar…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin