Ada Kıbrıs projesi tanıtıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 2023 yılında Lefkoşa’da gerçekleştirilen “Türkiye Cumhuriyeti – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Ortak Çalışma Grubu 1. Toplantısı” sonrasında, turizm endüstrisinde sürdürülebilir dönüşümü teşvik etmek ve ülke tanıtımını yeniden planlamak amacıyla Türkiye ile birlikte turizm odaklı tanıtım ve markalaşma iş birliği başlattı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine destek olmak için ülke tanıtımı, destinasyon pazarlaması, markalaşma ve pazarlama konularında deneyimlerini paylaşacak. Bu iş birliği çerçevesinde teknik danışmanlık da sağlanacak.

2024 Haziran itibariyle başlatılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm odaklı iletişim kampanyası, Türkiye ve diğer hedef pazarlar için farklı yaklaşımlar içeriyor. “Ada Kıbrıs” kampanyası, Türkiye’deki hedef kitleye Kuzey Kıbrıs’ın kültürel değerlerini, ada yaşamını, lezzetlerini, doğasını ve deneyimlerini tanıtmayı hedeflerken; “Visit & Feel/Taste/See/Discover/Experience/Dream/Fun/Dive” kampanyası ise İngiltere ve diğer pazarlarda uygulanacak. Her iki Bakanlık, Kuzey Kıbrıs’ın imajını yeniden konumlandırarak turizm talebini artırmayı ve özgün bir marka kimliği oluşturmayı amaçlıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu şunları söyledi: Türkiye Cumhuriyeti’ndeki herkesin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmesini istiyoruz. Aynı dili, aynı para birimini kullanan bu adaya gelmeleri çağrısını yapıyoruz. Cazip fiyatlarımızla kusursuz bir tatil imkanı sunuyoruz. Amacımız Türkiye’nin her köşesine ulaşmak… Türkiye’den gelen turist sayısının artması için yıllar öncesinden yola çıktık. Ada Kıbrıs’ımız için hep birlikte daha iyisini yapmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ADA KIBRIS’ın hedefi Anavatan’da yaşayan herkes için uygun fiyatlı tatil imkanı sunmak… Keyifli bir tatil için ihtiyaç duyulan her imkanın olduğu Ada Kıbrıs, turist olarak gelen pek çok kişi tarafından da yuva olarak seçilmeye başladı. Son yıllarda ADA KIBRIS artık yuva oluyor. Bizler Kuzey Kıbrıs’a bu güne kadar gelmeyen Türk halkına ADA KIBRIS’ı anlatmayı değil yaşatmayı istiyoruz. İlk çeyrekte %41 olan turizm artışının ADA KIBRIS projesiyle birlikte yıl sonuna kadar %100 artmasını bekliyoruz. Bu artış, uçak şirketlerinin mevcut seferlerine ekleri, yeni uçak firmalarının eklenmesi ve Anamur üzerinden yeni başlayan Feribot seferleriyle gerçekleşecektir.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ada Kıbrıs projesi tanıtıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin