Çin’den zayıf talebi artırma planı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Komünist Partisi, son aylardaki ivme kaybının ülkenin yıllık büyüme hedefini ulaşılamaz hale getirme riski taşıdığı için desteğini artırma sözü verdiğini açıkladı.

Resmi Xinhua Haber Ajansı’nın haberine göre, üst düzey liderler, Devlet Başkanı Xi Jinping liderliğindeki 24 üyeli karar alma organının toplantısında, ayrıntı vermeden, uygun bir zamanda bir dizi yeni önlemi uygulamaya koyma taahhüdünde bulundu.

Habere göre, ekonomi değişen dış çevrenin olumsuz etkisiyle mücadele ederken, yetersiz iç talep endişe verici bir alan olarak vurgulandı.

Öte yandan toplantıda, altyapı projeleri için önemli bir finansman kaynağı olan yerel yönetim özel tahvillerinin daha hızlı ihraç edilmesi ve kullanılması çağrısı yapıldığı aktarıldı.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi, zayıflayan tüketici harcamalarının ihracat patlamasını baltalamasıyla son beş çeyrekteki en kötü büyüme hızına erişti. Bu durum, Pekin’in bu yıl gayri safi yurtiçi hasılada yaklaşık yüzde 5’lik büyüme hedefini tehdit ederek daha fazla teşvik çağrısında bulunulmasına yol açtı.

Analistlere göre bu yılın ilk yarısındaki mali harcamalar bir yıl öncesine göre neredeyse yüzde 3 daraldı ve bu da muhtemelen ekonomik aktivitede etki yarattı.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’den zayıf talebi artırma planı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin