M4 Mac Mini için tarih verildi: Daha da küçülecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın tarihte M4 işlemcili iPad modellerini duyuran Apple, odağını yeni MacBook Pro ve Mac modellerine çevirdi. Bunlar arasından Mac Pro, Mac Studio, ve MacBook Air’ın 2025 yılında bekleniyor. Ancak 2024 Mac Mini özelinde bekleyiş çok daha kısa sürebilir. 2010’dan bu yana değişmeden kalan Mac Mini, bu yıl M4 işlemci ile birlikte yepyeni bir tasarıma sahip olacak.

M4 Mac Mini geliyor

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, M4 işlemcili Mac Mini, 2010 yılından bu yana yapılacak ilk büyük tasarım değişikliği olacak. Öyle ki Apple’a yakınlığı ile tanınan Bloomberg’den Mark Gurman, şirketin Mac Mini’yi daha kompakt hale getirdiğini bildirdi. Öyle ki ünlü analist, bu modelin Apple TV ile karşılaştırılabilir bir form faktörüne sahip olduğunu söylüyor.

Aktarıldığı kadarıyla alüminyum gövdeyi koruyan cihaz daha küçük ancak mevcut Mac mini’den biraz daha uzun olabilir. Hatırlatmak gerekirse, mevcut Apple mini’nin yüksekliği 1,4 inç boyutlarındaydı. Referans olması açısından, Apple TV 4K ise 3,1 x 9,3 cm, mevcut M2 Mac mini ise 3,6 x 19,7 cm ölçülerinde. 

Cihazın bağlantı bağlantı seçenekleri arasında ise üç USB-C portu, bir HDMI portu ve bir güç girişi yer alacak. Ayrıca M4 Pro sürümünde ek RAM ve harici grafikler için destek görebiliriz. 

M4 Mac Mini hakkında bildiklerimiz bunlarla sınırlı. Mark Gurman’a göre cihazın önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya sürmesi bekleniyor, üst düzey model muhtemelen Ekim ayında piyasaya sürülecek. Ne yazık ki fiyatlandırmayla ilgili bir açıklama yok. M4 işlemci nedeniyle 2024 Mac mini’nin fiyatının artma ihtimali var, ancak bu henüz belirsiz.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/m4-islemcili-mac-mini-icin-tarih-verildi-yakinda-geliyor–180522

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
M4 Mac Mini için tarih verildi: Daha da küçülecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin