Kishida, ikinci dönemde parti liderliğine aday olmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, uzun süredir iktidarda olan Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) lideri olarak eylül ayında yapılacak seçimlerde ikinci dönem için aday olmayacağını duyurdu.

Kishida “Kendimi, yeni lideri bir nefer olarak desteklemeye adayacağım” dedi. Kishida’ya destek, geniş çaplı bir parti rüşvet fonu skandalı, enflasyon ve yendeki düşüşün seçmenleri hayal kırıklığına uğratması gibi nedenlerle aylardır düşüşteydi. Yaklaşık üç yıl önce göreve gelen Kishida, siyasi finans skandalları serisinin kendisine olan güveni aşındırdığını ve kararında etkili olduğunu söyledi.

Bloomberg Kıdemli Japonya Ekonomisti Taro Kimura, kendisine verilen desteğin azaldığı bir dönemde Kishida’nın kararının büyük bir sürpriz olmadığı ancak LDP içinde yerine kimin geçeceği konusunda bir fikir birliğinin olmamasının, “ılımlı bir siyasi belirsizlik dönemi” yaşanabileceği anlamına geldiği değerlendirmesini yaptı.

Kimura, “Hisse senetleri ve yendeki son çalkantılar ve Japonya Merkez Bankası’nın geçen ayki faiz artırımı sonrası siyasi tepkiler gölgesinde bu, piyasalar için pek de hoş bir beklenti değil” diye ekledi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kishida, ikinci dönemde parti liderliğine aday olmayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin