iPhone 16, yapay zeka için ARM’nin en son çip teknolojisinden yararlanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, 9 Eylül’de Kaliforniya’nın Cupertino kentindeki merkezinde düzenlenecek ‘Glowtime 2024‘ etkinliğine hazırlanıyor. Teknoloji devinin iPhone 16 serisinin yanı sıra diğer cihazlara ve uygulamalara yönelik güncellemeleri duyurması bekleniyor.

Apple, geçen yıl Arm ile uzun soluklu bir anlaşma imzaladı

Financial Times’ın son haberine göre piyasaya sürülecek iPhone, SoftBank’ın sahibi olduğu Arm’ın son V9 çip tasarımı kullanılarak geliştirilen Apple’ın A18 çipiyle güçlendirilecek. Apple ve Arm, geçen yılın eylül ayında 2040’a kadar uzanan bir anlaşmaya imza atarak çip teknolojisinde uzun süredir devam eden ortaklıklarını sağlamlaştırmıştı.

Bu anlaşma Arm için önemli bir destek olarak görülüyor. Şirket, Temmuz ayında V9 çipinin akıllı telefon gelirinin yarısına katkıda bulunduğunu açıklayarak Apple ile bu iş birliğinin önemini vurguladı. Arm, dünyadaki akıllı telefonların çoğunda kullanılan bilgisayar mimarisinin fikri mülkiyet haklarını elinde bulunduruyor.

Bu teknoloji yalnızca Apple’a değil aynı zamanda başka birçok şirkete de lisanslanmış durumda. Apple, ARM teknolojisini iPhone, iPad ve Mac’ler için ürettiği özel çiplere entegre ederek bu ortaklığın önemini daha da vurguluyor. Apple ile Arm arasındaki ortaklık 1990 yılına dayanıyor.

İlk iş birlikleri 1993 yılında Arm tabanlı bir işlemci kullanan “Newton” el bilgisayarını ortaya çıkarmıştı. Newton’un ticari başarısızlığına rağmen Arm, pil ömrünü uzatan düşük güç tüketimi sayesinde cep telefonu çiplerinde baskın bir oyuncu haline gelmeyi başardı.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/iphone-16-yapay-zeka-icin-arm-cip-teknolojisinden-yararlanacak–181662

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iPhone 16, yapay zeka için ARM’nin en son çip teknolojisinden yararlanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin