Lükste ‘Çin işkencesi’ devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gucci’nin sahibi Kering SA’nın hisseleri Çin’deki talep endişeleri nedeniyle yedi yılın en düşük seviyesine geriledi. Şirket son zamanlarda lüks sektördeki satışlardan en kötü etkilenenler arasına adını yazdırdı.

Barclays analistleri Kering için tavsiyesini ‘eşit ağırlık’tan ‘ağırlık indir’e indirdi. Barclays’in bu revizyonu şirket hisselerinde hafta başında yüzde 4’ü aşan düşüşlere neden oldu.

LVMH ve Hermes hisseleri ise büyük ölçüde Asya’dan kaynaklanan talebe ilişkin endişelerin etkisiyle geçen hafta gerilemişti. Bununla birlikte bu iki şirketin hisselerinde son günlerde bir miktar toparlanma da dikkat çekti.

Aralarında Carole Madjo’nun da bulunduğu Barclays analistleri müşterilerine gönderdikleri bir notta, “Çin’deki yavaşlamadan bilhassa Gucci etkilenmiş görünüyor” yorumunu yaptı. Analistlere göre, Çin’deki tüketiciler mevcut ekonomik ortamda daha seçici davranıyor ve daha yüksek düzeyde arzu edilirliği veya ayrıcalığı olan markalara odaklanıyor.

Piyasadaki genel beklenti Gucci’nin 2025 mali yılında yüzde 5’lik bir büyüme kaydetmesi yönündeyken, Barclays Gucci’nin gelecek yılda da negatif bölgede kalma riskinin olduğunu öngördü.

Kering’in hisseleri bu yıl yüzde 43 değer kaybederek küresel mali krizden bu yana en kötü yıllık kaybına ilerlerken şirket yeni bir tasarımcıyla Gucci markasını toparlamaya çalışıyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lükste ‘Çin işkencesi’ devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin