Microsoft, HoloLens 2’nin fişini çekti ve yeni bir cihaz için plan yok

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Microsoft, HoloLens 2 karma gerçeklik başlığının üretimini durdurduğunu açıkladı. Şirketin mevcut durumda bu cihazın bir halefini geliştirmediği ve gelecekte bir devam modeli planlamadığı belirtildi. Bu durum, HoloLens serisinin tabutuna çakılan son çivi gibi görünüyor.

HoloLens 2 üretimi durduruldu

2019 yılında piyasaya sürülen HoloLens 2, ilk modelin bir dizi iyileştirilmiş versiyonu olarak tanıtılmıştı. Gelişmiş özelliklerine rağmen 3.500 dolarlık yüksek fiyat etiketi ile de o dönemde soru işaretlerine neden olmuştu. Microsoft, bu alanda kurumsal pazara odaklanarak daha doğru bir tercih yapmış olsa da gelinen nokta HoloLens serisi için iyi görünmüyor.

Gelen son bilgilere göre Microsoft, HoloLens 2’nin üretimini durdurdu. Ayrıca firma, müşterilerine ve kurumsal iş ortaklarına, stoklar tükenmeden önce kulaklığı satın almak için bunun son şans olduğunu iletti. Bununla birlikte Microsoft, HoloLens 2 için 2028 yılına kadar yazılım desteği sağlamaya devam edecek. Ek olarak ilk nesil HoloLens için 10 Aralık’ta yazılım güncellemeleri ve desteği kesilecek.

Daha önceleri HoloLens 3’ün geliştirilme sürecinde olduğu biliniyordu ancak 2022 yılında bu projenin de iptal edildiği bildirilmişti. HoloLens 2, beş yıldır piyasada olmasına rağmen, karma gerçeklik teknolojisinin beklenen popülariteye ulaşamaması bu ürünün de sonunu getirmiş gibi görünüyor. Öte yandan Microsoft ve Anduril, ABD Ordusu için HoloLens tabanlı IVAS başlıkları geliştirmeye devam ediyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/microsoft-hololens-2-nin-fisini-cekti-devami-icin-de-plan-yok–182607

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Microsoft, HoloLens 2’nin fişini çekti ve yeni bir cihaz için plan yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin