Japonlar yatırımlarında içe dönüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japon yatırımcıların yurt dışındaki yatırımcıların tutarı 4,4 trilyon dolar ile Hindistan ekonomisinden daha yüksek bir seviyede. Bu nedenle çözülmenin hızlı ve yüksek tutarlarda mı yoksa yavaş ve ılımlı tutarlarda mı olacağı piyasaların akıbeti açısından önemli.

Yılın ilk sekiz ayında Japon yatırımcılar net 28 trilyon yen (192 milyar dolar) ile son 14 yılın en yüksek seviyesine karşılık gelen devlet tahvili alımı yaptılar. Ayrıca yabancı tahvil alımları neredeyse yarı yarıya azaldı ve sadece 7,7 trilyon yene geriledi. Yurtdışındaki hisse senedi alımları 1 trilyon yenden az oldu. Şimdilik süreç yavaş ileriyor ancak T. Rowe Price sabit getiri başkanı Arif Husain, “Bu mega trendlerden biri ve önümüzdeki 5-10 yıl sürecek bir süper döngü olacak. Yurtdışından Japonya’ya sürekli, kademeli ama büyük bir sermaye akışı olacak” diyor.

T&D Asset Management Co. 30 yıllık Japonya devlet tahvili getirisinin yüzde 2,5’in üzerinde olmasının paranın eve geri döndüğü bir seviye olabileceğini söylerken, Japan Post Insurance Co.’dan Masahide Komatsu, “Yen cinsinden varlıklara yatırım yapmak daha kolay hale geldi. Yatırımlarımızı çeşitlendirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japonlar yatırımlarında içe dönüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin