ING Türkiye’den sermaye benzeri tahvil ihracı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ING Türkiye’den uluslararası piyasalarda 150 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı yapıldı.

İngiltere, Kıta Avrupası ve Orta Doğu başta olmak üzere farklı bölgelerden 100’ün üzerinde uluslararası yatırımcının kupon ve getiri oranı yüzde 8,50 olarak belirlendi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ihraca 25 milyon dolar tutarında katılım gösterdi. ING Türkiye’nin sürdürülebilirlik odaklı ekonomi yatırımlarına yönelik finansman desteğinin artırılmasını hedefliyor.

Banka’nın Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, söz konusu kaynağın ING Türkiye’nin büyüme planlarını destekleyecek şekilde sermaye yeterlilik rasyosuna önemli bir katkı sağlayacağını belirtti ve ekledi:

“Bankamızın uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdiği ilk sermaye benzeri tahvil ihracı olma özelliğini taşıyan bu işleme gelen 6,6 kat talep, ülkemize ve ING Türkiye’ye duyulan güvenin göstergesidir. Bununla birlikte, sürdürülebilirliği stratejik önceliklerimiz arasında konumluyor, sürdürülebilir finansmanda uluslararası uzmanlığımızı, deneyimimizi ülkemize aktararak ve güçlü global ağımızdan faydalanarak Türkiye’nin yeşil dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. EBRD’nin işlemimize gösterdiği ilgiyi kıymetli buluyor, EBRD ile işbirliğimizi bu başarılı işlemle güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ING Türkiye’den sermaye benzeri tahvil ihracı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin