Çin, Türkiye’nin otomotiv vergilerini DTÖ’ye taşıdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin otomotivde getirdiği ek gümrük vergisi ve ithalat lisansı önlemleri konusunda Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdinde konsültasyonuna gitmesi için Türkiye’den talepte bulundu.

Bakanlık sözcüsü, Türkiye’nin Çin’de üretilen elektrikli araçlara karşı “ayrımcı önlemler” aldığını söyleyerek Türkiye’yi DTÖ kurallarını ihlal etmekle suçladı.

Türkiye’nin kararlarını “tipik bir korumacı önlem” olarak nitelendiren Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Türkiye’nin DTÖ yükümlülüklerine uyarak derhal “hatalı uygulamalarını” düzeltmesi için çağrıda bulundu.

İki ülke arasındaki gümrük vergisi ve diğer ticaret politikası anlaşmazlıkları, DTÖ’nün uyuşmazlık çözüm mekanizması ile gideriliyor. Mekanizma konsültasyon ile başlıyor.

Türkiye Eylül ayında Çin’den getirilen elektrikli araçların ithalatı için getirilen katı şartları şarj edilebilir hibrit otomobil ve ticari araçları kapsayacak şekilde genişletmişti. Haziran ayında da Çin’den ithal akaryakıt ve hibrit motorlu araçlara ek gümrük vergisi getirilmişti.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin, Türkiye’nin otomotiv vergilerini DTÖ’ye taşıdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin