Çin’de tatil harcamalarından da kötü sinyaller

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de bir hafta süren tatilde yapılan harcamalar Kovid dönemi öncesinin gerisinde kalırken, bu durum teşvik ihtiyacının altını çizen son gelişme oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Çinli turistler Altın Hafta tatili boyunca 2019’a kıyasla yüzde 10,2 daha fazla seyahat gerçekleştirirken, harcamalar yalnızca yüzde 7,9 arttı.

Bloomberg’in bakanlığın rakamlarına dayanarak yaptığı hesaplamalara göre bu, seyahat başına harcamanın beş yıl öncesine göre yüzde 2,1 düştüğü anlamına geliyor.

Buna rağmen, mayıs ayındaki beş günlük İşçi Bayramı tatili sırasında 113 yuan olan günlük harcama, seyahat başına ortalama 131 yuan (18,6 dolar) oldu.

Aralarında Lisheng Wang’ın da bulunduğu Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri bir notta, “Kişi başına düşen düşük turizm harcaması ve düşük hizmet fiyatları, iç talebin hala zayıf olduğunu ve tüketimin azalmaya devam ettiğini gösteriyor” dedi. Piyasalarda Çin yönetiminin ekonomiyi desteklemek için teşvik adımları açıklaması yönündeki çağrılar artarken, bu beklenti yakında karşılanabilir.

Teşvik tedbirlerini ve ek harcamaları finanse etmek için tahvil ihraç etmekle görevli olan Maliye Bakanlığı’nın piyasaların görmek istediği türden bir teşvik sunabilecek bir açıklamayı yakında yapması bekleniyor.

Çin Maliye Bakanlığı 12 Ekim’de maliye politikasına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecek. Morgan Stanley ve HSBC Holdings Plc gibi bankalar 2 trilyon yuan teşvik beklerken, Citigroup Inc. bu miktarı 3 trilyon yuan olarak açıkladı.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de tatil harcamalarından da kötü sinyaller

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin