Dört ülkeden demir-çelik ithalatında dampinge vergi düzenlemesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, Hindistan, Japonya ve Rusya menşeli demir-çelik ithalatına, bu ülkelerde üretici firmalar bazında CIF bedelinin yüzde 6,10’u ile yüzde 43,31’i arasında değişen oranlarda dampinge karşı vergi uygulanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğe göre, yerli üreticiler tarafından yapılan başvuru üzerine Ekim 2023’te başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda Çin, Hindistan, Japonya ve Rusya menşeli soruşturma konusu ürün ithalatının dampingli olduğu ve yerli üretim dalında zarara neden olduğu tespit edildi.

Bu kapsamda, demir-çelik ithalatının Çin’de üretim firmaları; Han Steel Group Ltd için yüzde 36,37, Qian’an Iron& Steel Ltd için yüzde 22,61, Rizhao Steel Ltd için yüzde 27,61, Shangai Meishan Iron & Steel Ltd için yüzde 15,42, Shanxi Tiangang Stainless Steel Ltd için yüzde 17, Shougang Iron & Steel Ltd için yüzde 24,57, Zhangijagang Plate Ltd için yüzde 26,39 ve bunların dışında kalan firmalardan yapılan ithalat için yüzde 43,31 dampinge karşı vergi uygulanmasına hükmedildi.

Tebliğle ayrıca, Hindistan’da üretim firması; Tata Steel Limited için yüzde 6,10 TICS.NS, bu firmanın dışındaki üreticiler için yüzde 9, Rusya’da üretici firmalar; Maganitogorsk Iron & Steel Work ve Novolipetsk Steel NLMK.NL için yüzde 6,10 bu firmalarında dışında kalan üreticiler için yüzde 9 ve Japonya’daki tüm üretici firmalardan yapılan bu kapsamdaki ithalat için yüzde 9 dampinge karşı vergi uygulanması hüküm altına alındı.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dört ülkeden demir-çelik ithalatında dampinge vergi düzenlemesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin