Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan 2025 yılı asgari ücretine ilişkin ilk açıklama geldi.

Işıkhan, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada, son kararı asgari ücret komisyonun vereceğini belirterek, “En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gelecek yıl asgari ücretine ilişkin sorular üzerine Türk İş Başkanı Ergün Atalay, konuşmak için erken olduğunu belirerek, “Daha dört ay var, biz konuştukça ev sahibi de market de zam yapıyor” açıklaması yapmıştı.

Asgari ücrete ilişkin tartışmalar Deutsche Bank’ın geçen hafta yayımlanan raporunu ile başlamıştı. Notta “Genel beklenti yüzde 25-30 artış yönünde” ifadeleri kullanılmıştı.

Bloomberg HT yayınına katılan TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Şeref Fayat asgari ücret ile ilgili olarak yüzde 30’un üzerinde bir artışın kendilerini zorlayacağını belirterek, “Bir şekilde çalışanımızın eline daha fazla geçecek; ama işverenin üzerine yüklenen yükün yüzde 25-26’yı geçmediği bir formül bulunması lazım veya maalesef bir şekilde paramızın devalüe edilmesi lazım. Aksi takdirde özellikle emek yoğun sektörlerde zaten çok ciddi şekilde kaybettiğimiz istihdamı çok daha hızlı kaybedebiliriz. Bunun çok büyük bir tedirginliği maalesef yaşanıyor” demişti.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin