Türksat, İsrail menşeli siber güvenlik yazılımı kullandığı iddiasını yalanladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde Türksat’ın Checkpoint isimli İsrail menşeli şirketin siber güvenlik ürünlerini kullandığı iddia edilmişti. Türksat konuyla ilgili açıklama yayınlayarak bu iddiaları yalanladı.

Tel Aviv merkezli Check Point şirketi ağ güvenliği, veri güvenliği gibi konularda yazılımlar ve donanımlar geliştiriyor. Kamu kurumlarına ve özel şirketlere hizmet veriyor.

Türksat’ın açıklamasına göre “doğrudan İsrail menşeili” hiçbir ürün kullanılmıyor. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aralarında Türksat’ın da bulunduğu bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı yönündeki haber doğru değildir. Türksat Bilişim, e-Devlet Kapısı başta olmak üzere birçok proje ve büyük ölçekli operasyonlar gerçekleştirerek ülkemizin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlamaktadır. Şirketimizce artan siber tehditlere karşı altyapıları korumak, riskleri azaltmak ve siber dayanıklılığı artırmak için çeşitli ürün ve hizmetler sunulmaktadır. Bu kapsamda uzun yıllardır yerli ve yabancı teknoloji yatırımı yapılmış olup doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürün kullanılmamaktadır. Gerçeği yansıtmayan asılsız haberlere itibar edilmemesi, şirketimizin devletimizin güvenlik konsepti, uluslararası alandaki hassasiyetleri ve önceliklerini göz önünde bulundurarak faaliyetlerini yürüttüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/turksat-israil-menseli-siber-guvenlik-yazilimi-kullandigi-iddiasi–183074

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türksat, İsrail menşeli siber güvenlik yazılımı kullandığı iddiasını yalanladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin