Samsung, ‘Ayarlar’ uygulamasını yeniliyor: Tamamen AI destekli olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı telefonlarda yapay zeka trendi, metin özetleme gibi temel özelliklerle başladı ve bildiğiniz gibi ilerlemeye devam ediyor. Günümüzde ise Samsung, Galaxy AI adını verdiği yapay zeka modelini desteklenen çok sayıda telefon ve tabletine getirdi. Ancak gelişmeler bununla sınırlı kalmayabilir. Şimdi de Koreli dev, Galaxy cihazlardaki (en azından akıllı telefonlar) ‘Ayarlar’ uygulamasını tamamen değiştirecek yapay zeka destekli bir sistem üzerinde çalışıyor.

‘Ayarlar’ uygulaması tamamen yapay zeka ile yeniliyor

Güney Koreli haber kaynağı ETNews’e göre, Samsung, Galaxy serisi akıllı telefonlarda yer alan “Ayarlar” uygulamasını tamamen değiştirecek yapay zeka tabanlı bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu yeni sistem, kullanıcının etkileşimlerini gerçek zamanlı olarak analiz edip, kullanıcının ne yapmak istediğini önceden tahmin edebilecek. Böylece kullanıcı uygulamaya girmeden hızlıca gerekli değişiklikleri yapabilecek.

Bunun sürpriz bir gelişme olmadığını belirtelim. Keza akıllı telefon üreticileri yıllardır cihazlarına AI entegrasyonu sağlıyor. Günümüzde ise özellikle kamera uygulamalarında benzer ilerlemeler kaydedilmiş durumda. Örneğin, bir akıllı telefon kamera sistemi, sahneleri tanıyarak çekim modlarını otomatik olarak ayarlayabiliyor. 

Yeni sistemde ise Samsung, kameranın ötesinde kullanıcı deneyimini çok daha kişisel ve verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Bu, cihazın sadece sesli asistanlar gibi basit AI özelliklerine sahip olması değil, daha karmaşık görevleri ve ayarları öngören ve kullanıcı adına yönetebilen bir yapıya sahip olacağı anlamına geliyor.

AI destekli sesli asistanlar, yıllardır akıllı telefonlarda bulunuyor; ancak işlevsellikleri genellikle alarm kurmak ya da hava durumunu kontrol etmek gibi basit görevlerle sınırlı. Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni yapay zeka sistemi, cihaz kontrolünü ve karmaşık görevleri çok daha ileri bir seviyeye taşıyabilir. Ancak, bunun nasıl bir kullanıcı deneyimi sağlayacağını görmek için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/samsung-telefonlar-icin-beklenen-ai-ozelligi-geliyor–183137

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsung, ‘Ayarlar’ uygulamasını yeniliyor: Tamamen AI destekli olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin