AMB yetkilisinden hizmet enflasyonu uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Madis Muller’e göre bölge ekonomisi zayıflarken enflasyon AMB’nin %2’lik hedefine doğru ilerliyor ancak fiyatlar üzerindeki yukarı yönlü tehlikeler devam ediyor.

Estonya Merkez Bankası Başkanı Cuma günü bir blog yazısında “Hizmet fiyatlarındaki hızlı artış ve buna bağlı ortalama ücret artışının Euro Bölgesi’nde enflasyonu AMB’nin hedefinden daha yukarıda tutma riski hâlâ var” dedi.

Muller, özellikle Almanya ve Fransa’da ekonomik toparlanmanın yavaş seyretmesinin, “AMB’nin fiyatlardaki artışı kalıcı olarak yavaşlatmak için artık faiz oranlarını mevcut seviyelerinde tutmasına gerek olmadığı inancını doğruladığını” söyledi.

Muller ayrıca, piyasanın AMB’nin önümüzdeki bahara kadar borçlanma maliyetlerini 50 baz puan daha düşürmesini beklemesiyle birlikte, enflasyonun gerilemesiyle birlikte ekonominin daha düzgün çalışmaya başlamasının muhtemel olduğunu vurguladı.

Slovenyalı mevkidaşı Bostjan Vasle de tüketici fiyatlarındaki artışın daha da gerileyeceğine inandığını ifade etti.

RTVSLO radyosuna verdiği demeçte Vasle, “Her şey dezenflasyon sürecinin daha sağlam olduğuna işaret ediyor. Enflasyonun önümüzdeki aylarda hafifçe yukarı doğru salınmasını ve ardından gelecek yıl tekrar kademeli bir düşüş yoluna girmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AMB yetkilisinden hizmet enflasyonu uyarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin