‘Amerika kan senin eline de bulaştı’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda ABD ve İsrail’e tepki gösterdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İŞARET DİLİYLE KONUŞMAYI BIRAKSIN: Altılı koalisyonun cumhurbaşkanı adayının (Kemal Kılıçdaroğlu) hazır bolca da vakti varken üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. İşaret diliyle ve imalarla konuşmayı bıraksın. Her şeyi itiraf etsin.

İSRAİL’İN REFAH SALDIRISI: Görüntülere bakmaya can dayanmıyor. Bir baba sadece birkaç aylık kafası kopmuş bebeğini çaresizlik içinde eğer hâlâ varsa dünyanın, insanlığın vicdanına gösteriyor. Hani Kuran’da yüce Rabbimiz diri diri toprağa gömülen çocukları soruyor ya…. Hangi günahından dolayı öldürdünüz? Şu masum yavrucuktan, 15 bin masum çocuktan ne istediniz? İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı mı? Yeryüzünde masum bir bebeğin kafasını kopartmayı, çadırlarında masum sivillerin yakılarak öldürülmesini hiçbir inanç ne kadar sapkın olursa olsun hiçbir ideoloji meşru görmez, gösteremez.

DÜNYA İZLİYOR: Dünya bir psikopatın, Netanyahu denilen kanla beslenen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor. Ey Amerikan devleti, bu kan senin eline de bulaşmıştır. Bu soykırımdan sen de en az İsrail kadar sorumlusun. Ey Avrupa’nın devlet ve hükümet başkanları, İsrail’in bu soykırımına siz de ortak oldunuz; çünkü sustunuz. ‘Hamas’ diyerek İsrail’e açık destek verdiniz. İsrail Gazze’de insanlığı, Avrupa ise kendi değerlerini öldürdü.

BM SEN NE İŞE YARARSIN?: Ey BM, 21. yüzyılda canlı yayınla tüm insanlığın izlediği bir soykırımı durduramayacaksan sen ne işe yararsın? Gazze’de sadece insanlık değil BM de ölmüştür.

ALLAH HESABINI SORAR: İslam dünyasına da bir çift sözüm var: Ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? Tepkisiz kalana Allah bunun hesabını sorar.

TÜRKİYE DE GÜVENDE DEĞİL: Bu coğrafyada İsrail uluslararası hukukun kontrolüne girmeden, kendini uluslarası hukuka bağlı görmeden hiç bir ülke güvende değil. Buna Türkiye de dahil.

‘İtalya Filistin’i tanımalı’

Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Meloni’ye “İtalya’nın da İspanya, İrlanda ve Norveç gibi tarihin doğru tarafında yer almasını, Filistin Devleti’ni tanımasını temenni ediyoruz” mesajını iletti. Erdoğan, ardından İrlanda Başbakanı Simon Harris ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile telefonda görüşerek Filistin’i tanıma kararlarının bölgede sürdürülebilir barışa, huzura, adalete ve iki devletli çözüm vizyonuna katkı sağladığını         söyledi.

‘Özel ile 9 Haziran’dan sonra görüşeceğiz’

Erdoğan toplantının ardından “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i, CHP Genel Merkezinde ziyaretiniz bekleniyor, tarih belli mi?” sorusuna, “9 Haziran’dan sonra görüşeceğiz” yanıtını verdi.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/gundem/amerika-kan-senin-eline-de-bulasti-7134458

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Amerika kan senin eline de bulaştı’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin