‘Çoktan işten atılmam gerekirdi’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇİĞDEM YILMAZ- Aralarında futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi yüksek gelir vaadiyle dolandırmaktan 295 yıla kadar hapsi istenen Eski DenizBank Şube Müdürü Seçil Erzan dün yeniden hakim karşısındaydı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Erzan dışında tutuklu sanık Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can, Asiye Öztürk, Hüseyin Eligül ve Atilla Yörük katıldı. Dün görülen duruşmada da DenizBank çalışanlarının dinlenmesine devam edildi. Öncesinde ise Erzan söz alarak geçen duruşmada tanık olarak dinlenen DenizBank Bölge Müdür Sermin Tekin’in iddialarını yanıtladı.

‘DİKKAT ÇEKİCİ’

“‘Müşteriler paralarını çektikten sonra ne yaptıkları bizi ilgilendirmez’ önermesi geçerli değil” diyen Erzan “Şube müdürünün odasında para kabul etmesi normal değildi, benim çoktan işten atılmam gerekiyordu. Odama gelip para alan ve gişeden para yatıran çok fazla kişi vardı. Bunun fark edilmemesi mümkün değildi” dedi. “Ben zaten müşterilerle borç alacak ilişkisine girdiğim için korkuyordum” diyen Erzan “Sermin Hanım beni yanına çağırdı. Ben ona ‘annem hasta, kendimi iyi hissetmiyorum’ demiştim. Ama o güne kadar Arda’nın kredisi çekilmiş, Sermin Hanım beni uyarmıştı. Emre Çolak’ın yurt dışından parası gelmişti, o başkasına devredilmişti. Bunlar çok dikkat çekici şeylerdi. Şermin Hanım bana , ‘Neden böyle oluyor, bunlar neden senin şubende böyle?’ diye sormuştu” ifadelerini kullandı.

TERİM DE MÜŞTEKİ

Duruşma devam ederken, Fatih Terim’in avukatları, Terim’in davaya müdahil olduğunu açıkladı. Terim’in avukatları tarafından yapılan yazılı açıklamada kendisin verilen mevduat bilgilerinin gerçekleri yansıtmadığının ortaya çıkması üzerine 2 Haziran 2023’te kendi inisiyatifi ve iradesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek müşteki sıfatıyla beyanını verdiği ve suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi. Açıklamada özetle şöyle denildi:

“Müvekkilimizin şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, DenizBank’nın ilgili dönemde çalışanı olan şüpheliler Seçil Erzan ve Rüya Sağır hakkında iddianame düzenlemiştir. Savcılık, bu iddianameyle, Erzan ve Sağır hakkında açılacak ceza davasının, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2023/341 E. sayılı dosyası ile birleştirilmesini ve bu kişilerin nitelikli dolandırıcılık suçu bakımından cezalandırılmasını talep etmiştir. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi bu iddianameyi kabul etmiş ve DenizBank’ın anılan eski çalışanları hakkında bugün itibarıyla kamu davası açılmıştır. Müvekkilimiz İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde görülen ceza davasında suçun mağduru olarak taraf haline gelmiştir.”

 

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/gundem/coktan-isten-atilmam-gerekirdi-7134501

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Çoktan işten atılmam gerekirdi’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin