Emeklilere bir destek daha yürürlükte! Bayram öncesi indirim kararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet.com.tr/ 2024 yılının ‘emekliler yılı’ ilan edilmesinin ardından peşi sıra yeni destekler hayata geçmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim yapılabilmesine imkan tanıyan düzenleme yürürlüğe girmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan bugünkü karar göre şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerce emekli olduğunu belgeleyenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak.

NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

Karayolu taşıma yönetmeliğinde değişiklikler yapan yönetmeliğe eklenen geçici bir maddeye göre, 2024 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere, emekli olduğunu bilgi ve belgeyle beyan ve ispat edenlere, düzenlenecek yolcu biletlerinde Ulaştırma Bakanlığı’na bildirilen tarife üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak.

Peki emeklilerin indirimden yararlanması için bir belge ibraz etmeleri gerekli mi? Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı:” Emeklilerle ilgili kamu kurum misafirhanelerinin yüzde 15 indirimli kullanılmasına ilişkin düzenleme zaten kanunlaşmıştı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karara göre emekliler şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 indirimli seyahat edebileceklerdir. Burada yüzde 20 indirimli olan kısım devlet tarafından sübvanse edilecektir.

Karar emeklilerimiz anlamında çok olumludur. Oransal zamlar enflasyonist etkiye sebebiyet veriyor. Emeklinin alım gücünü artırıcı kararlar yapılan oransal zamdan daha önemli. Çünkü yapılan maaş zamları enflasyon olarak emeklilere geri dönüyordu.

‘YENİ DESTEKLER HAYATA GEÇECEK’

O yüzden emeklilerin alım gücünü artırıcı kararlar çok önemli. Zaten 2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edilmişti. Bunun gibi diğer bazı yenilikler de gelecek. Giyim mağazalarında indirim, zincir marketlerde indirim, ulaşımda indirim gibi yeni destekler hayata geçecektir.

‘İNDİRİMLİ SEHAYAT İÇİN BELGE GEREKİYOR MU’

Emeklilerin indirimli seyahat edebilmeleri için bunu belgelemeleri gerekiyor. Kolay bir şekilde SGK’dan alacaklar döküm ile birlikte belgeleyebilirler. Kendilerine indirim kartı verilecek. İndirim kartı alanlar daha düşük ücretten seyahat edebilecek.”

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/ekonomi/emeklilere-bir-destek-daha-yururlukte-bayram-oncesi-indirim-karari-7135188

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere bir destek daha yürürlükte! Bayram öncesi indirim kararı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin