LGS, bugün düzenleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde yapılacak sınavın birinci oturumu 09.30’da; ikinci oturumu 11.30’da başlayacak. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00’da binada hazır bulunacak öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi (fotoğraflı olma zorunluluğu yok) bulunduracak. Sınavda iki oturumda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün tamamlanacak. Sınavın birinci oturumu, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacak. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil soruları yöneltilecek. İkinci oturum 40 soruluk sayısal alandan oluşacak. Öğrencilere 80 dakika sürenin verileceği bu oturumda, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular sorulacak. – EĞİTİM SERVİSİ 

Sınava girmek zorunlu değil

LGS’ye, 8’inci sınıf öğrencileri katılacak.
Merkezi sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu ama sınava isteyen öğrenciler girecek. Sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek.
Sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak.

Toplu taşıma ücretsiz

LGS için birçok ilde ücretsiz ulaşım seferleri düzenlenecek. İstanbul, Diyarbakır, Malatya’da öğrenciler ve görevliler sınav belgeleriyle ücretsiz ulaşımdan faydalanabilecek. Öte yandan İstanbul’da Avrupa Yakası’nda 23 hatta 28, Anadolu Yakası’nda ise 47 hatta 86 olmak üzere toplam 114 ek sefer planladı.

Nüfus müdürlükleri açık

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, LGS dolayısıyla sınav merkezi olan il ve ilçelerde nüfus müdürlüklerinin bugün 07.00-10.00 saatlerinde açık tutulacağını duyurdu.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/gundem/lgs-bugun-duzenleniyor-7136016

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
LGS, bugün düzenleniyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin