Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Haziran’da yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Haziran ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 0,85 oranında artarak 66,66 değerini aldı.

Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin mevcut kişisel finansal durum algısında iyileşme izlenirken, gelecek 12 aya ilişkin beklentilerde ve tüketim eğiliminde gerileme izleniyor. Mevsimsel faktörler ve bayram öncesi ekonomik aktivitede göreli hareketlenme mevcut durum algısını olumlu etkilemiş olabilir. Buna karşın, enflasyon ile mücadelede ekonomik aktivitenin eninde sonunda daha fazla yavaşlayacağı beklentisi geleceğe ilişkin beklentileri olumsuz etkiliyor görünüyor.

Bu çerçevede Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,41 azalarak 66,82 değerini alıyor. Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Ön Endeksi ise Mart ayı sonrası düşüşünü azalan oranda da olsa devam ettirerek yüzde 1,89 oranında düşüşle 58,41 değerini alıyor. Mevcut durum algısındaki iyileşme ve tüketim eğiliminde düşüşün yavaşlaması iç talepteki yavaşlamanın hız kestiğine dair işaretler veriyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Haziran’da yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin