Fred: Burada bulunmaktan ve Fenerbahçe’de oynamaktan dolayı çok mutluyum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabı için Avusturya’da bulunan Fenerbahçemizde sabah saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanın ardından futbolcumuz Fred Santos, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hazırlık kampını değerlendirerek sözlerine başlayan Fred; Türk Milli Takımı’nın başarısını, Jose Mourinho’nun takım ile olan ilişkisini, yeni sezon hazırlıklarını ve genç oyuncuların performansları hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Sezon öncesi çalışmalarımızın çok iyi ilerlediğini söylemek istiyorum, her şey yolunda güzel gidiyor ve iyi başladık

Şu ana kadar her şeyin çok iyi ve yolunda gittiğinin söyleyebilirim. Burada bulunmaktan ve Fenerbahçe’de oynamaktan dolayı çok mutluyum. Sezon öncesi çalışmalarımızın çok iyi ilerlediğini söylemek istiyorum, her şey yolunda güzel gidiyor ve iyi başladık. Tabii ki sezon öncesi antrenmanları daima zorludur. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sezon içerisinde bu çalışmaların karşılığını almak istiyoruz.

Jose Mourinho, harika bir adam, harika bir teknik direktör. Tabii ki de şakalaşmayı sever ama iş zamanı geldiği zaman herkesin çok iyi olmasını ister.

Jose Mourinho, harika bir adam, harika bir teknik direktör. Tabii ki de şakalaşmayı sever ama iş zamanı geldiği zaman herkesin çok iyi olmasını ister. Takım arkadaşlarımda bu konuda istekliler. Hem antrenmanlarda hem de maçlarda bu istekliliğimizi göstermek istiyoruz. Bu takım açısından da bana göre çok önemli bir unsur. Sezon içerisinde de bu istekliliği, bu istekli halimizi devam ettirip tutkulu bir şekilde göstermemiz gerekiyor. Jose Mourinho’yu tanıyorsunuz söylediğim gibi. Her zaman kazanmak isteyen birisidir. Takım içinde de böyle olan bu mantaliteye sahip çok oyuncumuz var. Bu takım için çok önemli ve elbette bizim de bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.

Türk Milli Takımı’ndaki her oyuncuyu tabii ki öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum

Türk Milli Takımı’ndaki her oyuncu çok iyi ve harika bir iş çıkardılar. Tabii ki Avrupa Şampiyonası zor bir şampiyona ama yine tekrar ediyorum büyük bir iş çıkarıp tutkuyla sahada ellerinden gelenin en iyisini ortaya koydular. Ben bu anlamda Türk Milli Takımı’ndaki her oyuncuyu tabii ki öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Dün maçı izleyemedik hazırlık maçımız vardı ama elbette Türk Milli Takımı’nın kazanmasını isterdik ama maalesef bu gerçekleşmedi. Umarım güçlü bir şekilde geri dönerler ve bir sonraki turnuvada çok daha ileriye giderler.

Gençlerimiz kendilerine özgüven inşa edebilirlerse ve biz de bu noktada onlara destek olabilirsek gerçekten verimli olacaklardır

Evet, yeni bir oyuncu takıma katıldı ‘Firet’ tabii ki soyunma odasında böyle bir durum cereyan etti ama gerçek ‘Fred’ olarak ben buradayım. Mourinho genç oyuncuları takip ediyor, onları tanıyor, takım içerisinde de böyle oyuncularımız mevcut, gelecekte bazıları takıma katılabilir ama gençlerin sezon öncesi kampında iyi işler çıkarttıklarını, iyi işler yaptıklarını söyleyebilirim. Jose Mourinho’da onlarla ilgilenmekten, maçlar ve antrenmanlar yapmaktan mutlu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, tecrübeli oyuncuların genç oyunculara karşı etkili olması gerekiyor. Onların hatalarını düzeltmeleri, daha iyi olmaları adına yardımcı olmaları gerekiyor. Gençlerimiz kendilerine özgüven inşa edebilirlerse ve biz de bu noktada onlara destek olabilirsek gerçekten verimli olacaklardır.

Mourinho dünyanın en büyük teknik adamların biri. Geldiğinde etkisi çok büyük oldu

Jose Mourinho’nun gelişini öğrendiğimizde elbette bizler de mutluluk yaşadık. Onun buraya gelmesi çok özel ve güzel çünkü sizler de biliyorsunuz ki Mourinho dünyanın en büyük teknik adamların biri. Geldiğinde etkisi çok büyük oldu. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü onun teknik adamlığını dünyadaki herkes iyi biliyor. Kendisi prensiplere sahip birisi. Hem tecrübeli oyuncular ondan faydalanacak hem de gençler ondan birçok şey öğrenecektir. Kariyerinde çok fazla kupa kazandı. Hem çok iyi bir teknik adam hem de çok iyi bir insan. Bize sürekli neyi daha iyi yapabiliriz diye gösteriyor. Nasıl oynamamız gerekiyor, futbolu nasıl düşünmeliyiz, nasıl hareket etmemiz anlamında bizlere yardımcı oluyor. Burada olmasından dolayı minnet doluyuz. Elbette sezon içerisinde birbirimizi mutlu edeceğiz.

Bir futbolcu için gol atmak ve asist yapmak çok önemli elbette ki ama benim için en önemlisi şampiyonluklar, kupalar kazanmak

Sakatlığımdan dolayı geçen sezon yaklaşık 15 maç kaçırdım. Kariyerimde de ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Bu anlamda çok fazla maç oynayamadım. Gol ve asist anlamında oynayamadığım maçlardan dolayı takımıma çok fazla katkı sağlayamadım ama şuanda kendimi iyi hissediyorum. Her zaman ki gibi şampiyonluk yolunda takıma katkı sağlamak istiyorum. Takımın ve bizlerin amacı-isteği kupalar kazanmak. Hedefimiz de bu. Bir futbolcu için gol atmak ve asist yapmak çok önemli elbette ki ama benim için en önemlisi şampiyonluklar, kupalar kazanmak. Umarım bunu gerçekleştiririz.

Takım kaptanlığı hakkında

Kaptanlık pazubandını takıyor olmak güzel bir his çünkü ben de tecrübeli oyunculardan bir tanesiyim takımda ama tabii ki kaptan değilim. Birinci kaptanımız Dzeko, ikinci kaptanımız Tadic ve tabii ki Mert Hakan. Dünkü maçta Dzeko oyundan çıkarken sahada gençlerin içerisinde tecrübeli oyuncu olarak ben sorumluluk aldım. Kaptanlık bandı, bana verildi. Saha içinde kaptan olsam da olmasam da arkadaşlarımı uyarmayı, oyunu yönetmeyi ve takım arkadaşlarıma yardımcı olmayı seviyorum. İhtiyaç olduğunda kaptanlık adına buradayım ama söylemiş olduğum gibi saydığım isimler takım kaptanları…

Basın Fotoğrafları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fred: Burada bulunmaktan ve Fenerbahçe’de oynamaktan dolayı çok mutluyum

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin