Teknik Direktörümüz Okan Buruk’tan açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Avusturya kampında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hocamızın açıklamaları şu şekilde:

“BÜTÜN OYUNCULARIMIZI KULLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

“Biraz sıcak. Aslında son yıllarda değişen iklimle birlikte buralar da sıcak oluyor ama güzel bir otel, güzel bir saha. Antrenman sahalarının kalitesi bizim için çok önemli . İyi başladık, dün çalıştık. Bugün iki tane antrenmanımız var. Yarın sabah antrenman yapıp akşam maç oynayacağız. Bu dönem tabi ki hazırlık maçları önemli. Onları kazanmak, oynamak önemli ama bir yandan da hazırlık maçları bu yüklemenin bir parçası olacak. Orada sonuca odaklı olmayacağız. O yüzden bugün çift idman, yarın maç öncesi antrenman ve akşam maç oynayacağız. İlk maçımız daha hazır bir takıma karşı olacak  ama dediğim gibi süreleri de bölerek bütün oyuncularımızı kullanmaya çalışacağız. Kalabalık bir kadro geldik, bu kadro genişliği içerisinde hem genç oyuncularımız var hem geçen sene kiralıktan dönen oyuncularımız var hem de bu seneki kadromuzda tutmak istediğimiz oyuncularımız var. O yüzden verimli bir kamp bekliyoruz. İyi çalışacağız. 9 günlük bir süre var. Zaten bu tür kamplarda aslında çok sıkılacak vakit de olmuyor. Her gün çift antrenman oluyor genelde. Bu da aslında oyuncuların da otel içerisinde sadece antrenman ve dinlenmeye odaklanmalarını sağlıyor. Üç tane de hazırlık maçı var. Bu maçlarda dediğim gibi yani sonuç odaklı olmayacağız ama tabii ki Galatasaray takımı çıktığı her maçı kazanmak ister. O yüzden bir yandan da kazanmayı düşüneceğiz ama iyi durumdayız. Oyuncularımız döndü sadece milli oyuncularımız dönmedi. Türk milli takımdaki olan oyuncularımıza ayın 22’sine kadar izin verdik. Onlar ikinci kampa bizle birlikte gelecekler. Davinson biliyorsunuz milli takımda, herhalde 14’ü gibi onunda bitecek devamında o da bizle beraber olacak.

“DEVAMLILIK ÖNEMLİ”

“Mauro tabii ki fiziksel olarak daha iyi geldi. Bütün oyuncularımız için bu önemli aslında. Tabii ki birçoğu bu dönemi aktif geçirdi, Mauro da onlardan biri. Burada da onları yavaş yavaş, özellikle son gelen Mauro ve Hakim Ziyech. Hakim Ziyech’e de milli takımdan dolayı ekstra bir izin vermiştik, Victor Nelsson’la beraber. Onları biraz daha yavaş tempoyla birlikte takım seviyesine getireceğiz. Mauro için en önemli şey bence sezon başı kampını geçirmesi. Sezon başı kampını bizle birlikte geçirecek, hazırlık maçları oynayacak son iki senede bunu yaşayamamıştık onunla. O yüzden onun için çok önemli olacak. Bütün oyuncular için aslında sezon başı kampı çok önemli oluyor. Onların takımla birlikte bu antrenman temposuna girmesi, bunun içerisinde devamlılıkları bizim için çok önemli olacak.”

“EN AZ ENDİŞE DUYMASI GEREKEN, GALATASARAY TARAFTARI”

“En az endişeli olması gereken Galatasaray taraftarı diye düşünüyorum. Birincisi tabii ki şampiyon takımın taraftarı, yani iki sene şampiyon olmuş takımın taraftarı. Kadro genişliğine bakıldığında ve bu seneki oyuncu havuzumuza baktığımızda dediğim gibi yani burada en sabırlı olması gereken Galatasaray taraftarı. O yüzden çok çalışıyoruz transfer için; ama transfer kolay bir şey değil. Transfer yapmak için hiçbir zaman transfer yapmadık o yüzden en istediğimiz oyuncuları almaya çalışıyoruz. Burada da görüşmelerimiz sürüyor. Galatasaray taraftarını, bence, erken transferle değil, doğru transferle mutlu edeceğiz. Bu çok önemli bizim için. Tabii ki onun için uğraşıyoruz. İki gün sonra da olabilir, beş gün sonra da olabilir, bir sonraki kamp da olabilir. Burada istediğimiz ve görüştüğümüz oyuncular var. Bu bazen bizim elimizde olmuyor. Sonuçta kulüplere bağlı oyuncular. Yani kulüpleriyle anlaşacaksınız, oyuncuyla anlaşacaksınız. Burada bir süreç alabiliyor. Tabii ki ne kadar erken getirirseniz o kadar önemli ama burada en doğrusu, sabırla birlikte en doğru transfer bizim için önemli olacak.”

“Şu an elimizde kadro olarak baktığımızda, tabii ki düşündüğümüz mevkiler var ama bir yandan baktığımızda hiçbir eksiğimiz de yok. Daha önce de söyledik, yani bir sağ bek transferi, bir orta saha transferi… Zaten bunu hep söyledik, bunu hep düşünüyoruz ama şu an elimizde de bu bölgede oyuncular var. Bu transferleri de bir an önce bitirmek istiyoruz. Burada başkanımız, yönetim kurulumuz, yine Sportif A.Ş. çok sıkı bir şekilde çalışıyor. Cenk Bey aynı şekilde sıkı bir şekilde çalışıyor. Onunla birlikte de bu süreci doğru bir şekilde götüreceğiz.”

“CAMİA OLARAK KENETLENDİKÇE BÜYÜYORUZ”

“Aslında her gün güçlenerek devam eden, sadece saha içinde değil, saha dışında da güçlenen bir Galatasaray takımı görüyoruz. Burada en son Genel Kurulda alınan yetki bence çok önemliydi kulüp açısından. Buradan bütün üyelerimize de teşekkür etmek istiyoruz. Bizim için çok önemli, takım için çok önemli, camia için çok önemli. İleriye dönük Galatasaray’ın önü çok açık. Burada da biz saha içerisinde aynı güçlü oyunumuzu sürdüreceğiz, başarımızı sürdüreceğiz. Camia olarak kenetlendikçe daha da büyüyoruz. Geçen de bunu söyledim. Bu dönem tabii ki sezon başlıyor ve birlikteliğe yine geçen sezonun sonu gibi ihtiyacımız var. Sezonun başında da o birlikteliğe ihtiyacımız var. O yüzden ben özellikle sabırlı olunmasını, bize güvenilmesini istiyorum. Başkanımız da bunu her zaman söylüyor bize hangi oyuncuyu istiyorsanız, ne istiyorsanız en doğrusunu gidin alın diyor. Burada bir kısıtlama yok, onu alamayız, öbürünü alamayız diye bir şey yok. O anlamda da tabii ki çok şanslıyız.

“DOĞAL ROTASYONLAR OLACAK”

“Tabii, aslında biz oyun formatı olarak tam 4-2-3-1 oynamıyoruz. Mertens zaten forvet özellikli bir on numara. Mertens’i de orada zaman zaman Mauro’nun yanında ikili kullandığımız maçlar da oluyor.  Zaten rakibi karşılarken her zaman ikili karşılıyoruz. 4-4-2 şeklinde rakibi karşılıyoruz; ama oyuncu hareketliliğimize baktığımızda tabii ki farklı profiller olabiliyor. Michy’yi bu anlamda yine bu sistem içerisinde önde ikilide kullanacağız, farklı yerlerde de. Mertens’i aynı zamanda, aynı şekilde zaman zaman orta sahada da kullandık. 4-1-3-2 gibi önde iki forvetli oyunda Mertens’i de kullandık. Bu da bizim kullandığımız formasyonlardan biriydi. Oyuncularımızı da göreceğiz tabii ki maça göre, rakibe göre. Çok fazla maç oynuyoruz. Bir kere burada doğal rotasyonlar oluyor, bizim yaptığımız rotasyonlar oluyor. Bunu net bir şekilde bu sene daha fazla yapmaya çalışabiliriz. Geçen sene doğal rotasyon oldu hep. Bütün oyuncularımız süre aldı ama sakatlıktan belki antrenman eksikliklerinden birçok oyuncumuz süre aldı, yine aynı şey olacak.”

“MICHY ÇOK HIZLI ADAPTE OLDU”

“Michy’nin avantajı tabii ki çok hızlı bir şekilde geldi. Takıma katıldı ve gerçekten sanki uzun yıllardır burada oynuyormuş gibi. Geçen senede bu grubun içindeymiş gibi arkadaşlarına da çok hızlı bir şekilde adapte oldu. Bence en güzel yanı bu ülkeye adapte. Zaten İstanbul’da yaşayan bir oyuncu. Takımı tanıyor, ligi tanıyor. Bu anlamda bizim için gerçekten çok önemli bir transfer oldu.”

“UZUN VADELİ BAŞARIYA GÖTÜRECEK OYUNCULARA BAKIYORUZ”

“Evet çalışmamız var. Her mevki ile ilgili var aslında. Hep mevkileri söylüyorum ama elimizde de gerçekten yine çok iyi oyuncularımız var. Biz burada uzun vadeli takımı başarıya götürecek oyuncular bakıyoruz. Diğer mevkilerde de aynı şekilde olabilir. Bir tek yabancı sınırımız var, yabancı sınırı 12. Biliyorsunuz 17’den 14 artı 3’ten 14’e düştü, bu senede 12’ye düştü. Çok hızlı bir düşüş bu aslında baktığınızda. Biz Yusuf Demir’i, Mathias Ross’u iki sene önce 21 yaş altı oyuncu olarak aldık ama şu anda elimizde yabancı olarak duruyor. Bu anlamda çok hızlı her şey değişiyor ülkemizde.  Yabancı sayısı çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bu sene de bir anda 12 yabancıya indi. Adapte olma sorunu oluyor. İstediğiniz gibi transfer yapamayacaksınız ama mevkilerde elinizdeki yabancılardan bazı oyuncuları göndermek zorundasınız, başka takımlarda oynamak zorundalar. Bir yandan da onların yerine oyuncu getirebilecek miyiz diye düşünüyoruz çünkü 12 yabancı biraz daha sizi kısıtlıyor. O yüzden transferde bu anlamda iki tane oyuncu kullanacağız tabii ki. Onun yanında Türk opsiyonları olursa onlara da bakacağız.”

“BU TAMAMEN BARIŞ’IN BAŞARISI”

“Turnuvaya baktığımızda bence milli takım olarak iki tane önemli oyuncu ön plana çıktı. Biri Barış Alper Yılmaz, biri Ferdi. İki tane önemli oyuncu ön plana çıktı. Bu benim açımdan Barış’ın gelişimini gören, onunla çalışan, onu birçok mevkide kullanan ve bu turnuvaya hazırlayan bir teknik adam olarak bu beni çok sevindirdi. Bu tamamen Barış’ın başarısı. Kafa olarak, fiziksel olarak 70 maç oynadı. Bunu hem fiziksel hem mental olarak yürütmek en çok Barış’ın başarısı. Onu da bu anlamda kutlamak istiyorum. Diğer bütün milli oyuncularımızı aynı şekilde kutlamak istiyorum. Çok uzun bir maratondan geçtiler. Yine aynı şekilde Abdülkerim de, Kerem de, Kaan da çok fazla maç oynadılar ve bu yaklaşık 12 aya, 1 seneye yakın zaman geçirdiler. Onun üzerine milli takıma hizmetleri Galatasaray açısından gurur verici. Diğer takımlar için de aynı şekilde. Barış’ın performansı önemliydi. Ön plana çıktı. Oynadığı rakiplere karşı hepsine kim olursa olsun üstünlük kurdu. Bu anlamda çok mutlu oldum. Bunu insan olarak hem de oyuncu olarak hak eden biri. İnşallah önü çok açık. Tabii ki bizle beraber önü açık olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknik Direktörümüz Okan Buruk’tan açıklamalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin