Samsung’un kârı 15 kat arttı! Hisseler son yılların zirvesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsung, bugün yaptığı açıklamada yapay zeka etkisiyle yeniden yükselen yarı iletken fiyatlarının satışları desteklemesi sayesinde 2024’ün ikinci çeyreğinde faaliyet kârında 15 kattan fazla artış yaşamayı beklediğini duyurdu. Samsung’un açıklamasının ardından şirketin hisseleri de son üç yılın zirvesine yükseldi.

Samsung yükselişe devam ediyor

Dünyanın en büyük bellek çipi, akıllı telefon ve TV üreticisi Samsung, sona eren ikinci çeyrekte işletme kârının yaklaşık 7,54 milyar dolar (10,4 trilyon won) olarak gerçekleşmesini beklediğini açıkladı. 2023’ün aynı dönemine (485 milyon dolar-670 milyar won) göre bu, kârlarda yüzde 1452’lik bir artış anlamına geliyor. Firmanın işletme gelirinin 8,8 trilyon won veya 6,3 milyar dolar olması bekleniyordu.

Firmanın ikinci çeyrek gelirleri de bir yıl önceki 43,5 milyar dolar (60,01 trilyon won) seviyesinden 52,9 milyar ila 54,3 milyar dolar (73 trilyon ila 75 trilyon won) seviyesine yükselmesi bekleniyor. Samsung genel olarak gelirlerde yüzde 23’lük bir artış yaşanacağını tahmin ediyor.

Samsung’un bu keskin geri dönüşü bellek yongası fiyatlarının geçen yıl yapay zeka patlaması nedeniyle yeniden yükselmesi ve pazarın canlanmasından kaynaklanıyor. Samsung, talebin çakılması nedeniyle geçtiğimiz yıl rekor kayıplar yaşamıştı. Hem geleneksel DRAM hem de NAND Flash yongalarının yılın üçüncü çeyreğinde büyümenin yavaşlaması bekleniyor.

İlginç bir şekilde Samsung, Nvidia gibi müşterilere üst düzey HBM yongaları tedarikinde SK Hynix’in gerisinde kalmış durumda. Kaynaklara göre Samsung’un en yeni dördüncü nesil HBM yongalarının ısı ve güç tüketimi sorunları nedeniyle Nvidia’dan onay alamadı. Samsung geçtiğimiz mayıs ayında çip krizi olarak adlandırdığı durumu aşmak amacıyla yarı iletken bölümünün başındaki ismi değiştirmişti.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/samsung-un-kari-15-kat-artti-hisseler-son-yillarin-zirvesinde–179154

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsung’un kârı 15 kat arttı! Hisseler son yılların zirvesinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin