Microsoft’un reklam şirketi Xandr, AB gizlilik ihlaliyle suçlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HANDE BERKTAN

Amerikan teknoloji devi Microsoft’un 2021 yılında satın aldığı reklam teknolojileri şirketi Xandr, AB gizlilik ihlaliyle suçlanıyor.

Microsoft’un şirketi Xandr, bugün, reklamcılık için küresel bir pazara güç katan veri etkin bir teknoloji platformu konumunda. Şirket, Avrupalı ​​veri gizliliği savunuculuğu grubu Noyb tarafından desteklenen bir şikayetin hedefi oldu.

Noyb, son eylemi için İtalya’da adı açıklanmayan bir kişinin Xandr’a karşı ülkenin veri koruma makamına şikayette bulunmasını destekliyor. Şikayet, Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında yapıldı; yani, geçerli olması halinde, Xandr’ın ana kuruluşunun Microsoft’un küresel yıllık cirosunun yüzde 4’üne varan para cezalarına yol açabileceği anlamına geliyor.

Xandr, veri erişim haklarını ihlal etmesiyle suçlanıyor. Şikayette ayrıca reklam şirketinin insanlar hakkında yanlış bilgiler kullandığı da iddia ediliyor.

Şikayet, veri koruma yetkilisinden soruşturma yapmasını ve ihlallerin doğrulanması durumunda Xandr’ın kurallara uyması yönünde talimat vermesini talep ediyor. Noyb ayrıca Xandr’ın ana şirketine yıllık gelirin yüzde 4’üne kadar para cezası uygulanmasını da öneriyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Microsoft’un reklam şirketi Xandr, AB gizlilik ihlaliyle suçlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin