Fed yetkilisi Cook: ABD verileri yumuşak inişle tutarlı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook Çarşamba günü yaptığı açıklamada, işsizlik oranında daha fazla artış olmadan ABD enflasyonunun düşmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Cook, ABD’nin “yumuşak inişine” ilişkin kanıtların sıralandığını hissettiğini, Fed’in en son tercih ettiği enflasyon ölçüsünün merkez bankasının yüzde 2 hedefi karşısında yüzde 2,6 olduğunu ve işsizlik hedefinin yüzde 4,1 olduğunu söyledi.

Cook, “Temel tahminim, işsizlikte daha fazla artış olmaksızın enflasyonun zaman içinde hedefe doğru ilerlemeye devam edeceği yönünde” dedi.

Cook, yumuşak inişlerin ekonomi tarihinde nadir görülmesine rağmen, işsizlik oranında henüz önemli bir artış olmadan enflasyondaki hızlı düşüşün iyiye işaret olduğunu ve Fed’in para politikasını gevşetmeye başlama kararında doğru zamanlamayı almasına prim verdiğini söyleyerek:

“ABD’de şu ana kadar gördüklerim yumuşak inişle tutarlı görünüyor. Enflasyon zirveden önemli ölçüde düştü ve işgücü piyasası yavaş yavaş soğudu ancak güçlü kalmayı sürdürüyor.”

Fed’in bir sonraki toplantısı 30-31 Temmuz’da yapılacak ve yatırımcılar faiz indirimlerinin Eylül ayındaki toplantıdan hemen sonra başlamasını bekliyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fed yetkilisi Cook: ABD verileri yumuşak inişle tutarlı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin