Galatasaray 2-5 Fortuna Düsseldorf

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasarayımız Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçında Fortuna Düsseldorf ile karşı karşıya geldi. Raiffeisen Arena’da oynanan mücadeleyi rakip takım 5-2 kazandı.

Gollerimizi Kerem Demirbay (35’) ve Dries Mertens (60’) kaydetti.

Galatasaray XI: Batuhan Şen, Leo Dubois, Metehan Baltacı, Derrick Köhn, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Dries Mertens, Tete, Wilfried Zaha, Michy Batshuayi. 

Fortuna Düseldorf XI: Florian Kastenmeire, Tim Oberdorf, Jordy de Wijs, Isak Johannesson, Felix Klaus, Marcelo Sobotokka, Noah Mbamba, Samuel Manu, Sima Suso, Jona Niemec, Emmanuel Iyoha.

Önde yoğun baskıyla başladığımız mücadelede ilk ciddi pozisyon Mertens ile gelişti. Torreira’nın sağ kanattaki Tete’ye müthiş pası sonrası topu alan Belçikalı yıldız, sağdan içeriye kesme gönderse de top kaleye yöneldi. Kaleci Kastenmeier topa parmaklarının ucuyla dokundu. 

Oyunun mutlak hakimi olsak da Düsseldorf ceza sahası dışından bir gol buldu. Iyoha sağ çaprazdan uzak köşeye sert vurdu: 0-1. 

Üç dakika sonra rakip takım bir gol daha buldu. Savunma arkasına atılan topta Niemiec, Batuhan Şen’i geçerek topu boş kaleye yolladı: 0-2. 

Torreira santradan kaleye müthiş vurdu ve top üst direkten geri döndü. Mertens 34’te ön alan baskısıyla kritik yerde topu kazanarak ortaya çevirdi. Rakibi eksik savunmayla yakalayan takımımız Torreira’nın vuruşundan yararlanamadı. Bu pozisyondan bir dakika sonra bu sefer Kerem Demirbay ön alanda topu kaptı. Kaleciyle karşılaşan Demirbay, düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi: 1-2. 

36’da Mertens’in sağdan ortasında Metehan yakın direkten güzel bir dokunuşla ters köşeye bıraktı. Kaleci son anda topu çeldi. Etkili yaptığımız ön alan preslerinde bu sefer Batshuayi’yi pozisyona soktuk. Belçikalı oyuncu sağ çaprazda vuruşunda kaleciyi geçemedi. İlk yarı rakip takımın 2-1 üstünlüğüyle bitti. 

İkinci yarıya Tete – Yusuf Demir değişikliğiyle başladık. 53. dakikadaki önemli atağımızda Kerem Demirbay soldan ceza sahasındaki Batshuayi’ye kesti. Arkası dönük gerideki Zaha’yı tek topta buluştursa da Zaha’nın vuruşu savunmaya takıldı. 

Rakip sahaya kalabalık yerleşen takımımızda Torreira, savunma arkasına sızan Mertens’i iyi gördü. Belçikalı yıldız mükemmel bir yarım voleyle uzak köşede topu ağlara gönderdi: 2-2. 

Dakikalar 64’ü gösterirken bir kenar ortasında Danny Schmidt iki savunma oyuncumuzun arasında kafa vurdu. Batuhan’ın dokunuşu yeterli olmadı: 2-3. 

82’de Köhn’ün sol çaprazdan kaleye gönderdiği kavisli şutu kaleci son anda kornere çeldi. 83’te ise sol kanadımızdan gelen Alman ekibinde Affo skoru 5-2 yaptı. 

Yusuf Demir, Efe Akman, Hakim Ziyech, Sergio Oliveira, Kazımcan Karataş, Halil Dervişoğlu, Eren Aydın, Ali Yeşilyurt, Gökdeniz Gürpüz ve Eyüp Aydın ikinci yarıda şans bulan oyuncularımız oldu. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galatasaray 2-5 Fortuna Düsseldorf

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin