Meksika pesosuna Trump darbesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonu ABD’de Cumhuriyetçi partiden başkanlık için yarışan Donald Trump’a yönelik suikast girişimi doların çoğu para birimi karşısında değer kazanmasına neden oldu.

Dolara karşı en çok değer kaybeden para birimi ise yüzde 1’in üzerinde düşüşle Meksika pesosu oldu. Trump 2. kez Başkan seçilirse Meksika karşıtı politikalarının süreceği beklentisi bu düşüşte etkili oluyor.

Donald Trump’ın 2016 yılında Başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından da peso sert düşüş kaydetmişti. Trump’ın o dönemki seçim vaatleri arasında göçmenleri durdurmaya yönelik olarak Meksika sınırı boyunca bir duvar inşa etmek de vardı. Para birimi peso seçim sonuçlarının açıklanmasıyla dolar karşısında yüzde 12’den fazla gerileyerek rekor düşük seviyeye inmişti.

Peso bu sene ABD’de gerçekleşecek seçimler öncesinde de en çok takip edilen para birimlerinden bir tanesi olmaya devam ediyor.

Meksika’da Haziran ayında gerçekleşen seçimler sonrası planlanan bir dizi reform, para birimi pesoda yüzde 2’nin üzerinde değer kaybına yol açmıştı.

Kasım ayında gerçekleşecek ABD seçimlerini Trump’ın kazanacağına ve ek gümrük tarifleri getireceğine dair beklentiyle peso bugün de dolara karşı en fazla değer kaybeden para birimi oldu.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meksika pesosuna Trump darbesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin