Teknik Direktörümüz Jose Mourinho ve futbolcumuz Alexander Djiku, FC Lugano maçı öncesi açıklamalarda bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho ve futbolcumuz Alexander Djiku, yarın akşam deplasmanda İsviçre ekibi FC Lugano ile oynayacağımız UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURINHO: BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK

Kadro yapılanmasıyla ilgili soruya “Çok mutluyum” diyerek yanıt veren Jose Mourinho, “Fenerbahçe’ye gelme kararımdan dolayı çok mutluyum. Şu ana kadar yaklaşık 30 idman, 5 hazırlık maçı gerçekleştirdik. Burada geçirdiğim her idmandan ve oyuncularımın performansımdan çok mutlu oldum. Herkes gelişmek ve bana adapte olabilmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Tabii içinde bulunduğumuz durum kolay değil. Oyuncular adım adım takıma katıldı. Önce belirli bir oyuncu grubuyla başladık çalışmaya daha sonra Avrupa Şampiyonası’ndan ilk elenen ülkelerdeki oyuncularımız takıma katıldı. Sonrasında ise çeyrek finalde elenen oyuncularımız takıma dahil oldu. Son katılan grup ile sadece üç idman yapma şansımız oldu. Kolay değil ama ilk günden itibaren çalışmışmış olduğum grupla çok keyif aldım ki Alexander Djiku da onlardan bir tanesi. Bizim için en önemlisi yarın iyi bir başlangıç yapmak. Çünkü biz hazırlık maçlarını değil, bu tür maçları düşünerek antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla iyi ve güzel olan şey bizim için geldi.’’ dedi.

Önceliklerinin yarınki maç olduğunu belirten Mourinho, “Bizim önceliğimiz yarın oynanacak maç. İlk olarak İstanbul’u değil, yarını düşünüyorum.’’ diye konuştu.

ALEXANDER DJIKU: KENDİMİZİ HAZIR HİSSEDİYORUZ VE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ

Ardından söz alan futbolcumuz Alexander Djiku ise, ‘’Sizlerin de bildiği üzere Fenerbahçe çok büyük bir takım, böyle bir takımda da elbette büyük oyuncular olur, bu da rekabeti artırır ve takıma fayda getirir. Sadece defans bölgesindeki oyuncular değil bütün pozisyonlardaki oyuncularımız bu noktada, herkes elinden gelenin en iyisini göstermeye çalışıyor ki Fenerbahçe iyi yerlere gelsin.

Lugano gerçekten iyi bir takım. Geçen sezona bakacak olursak liglerini ikinci sırada tamamladılar ve fazlada gol atabilen bir takım. Bizler de yarın oynayacağımız maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Şu ana kadar oynadığımız hazırlık maçları var, fazla hazırlık maçı oynadık ve kendimizi çok hazır hissediyoruz. Yarın oynayacağımız ilk resmi maçla beraber iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İster içeride, ister dışarıda oynayalım amacımız bütün maçlarımızı kazanmak.’’ dedi.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURINHO: FUTBOL GÜZEL VE YEŞİL ZEMİNLERDE OYNANMALI

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, diğer sorulara ise şu yanıtları verdi:

“Maçın sentetik çimde oynanacak olması ev sahibi takımın tercihi. Mutlaka bunun kendileri için bir avantaj olduğunu düşünüyorlardır. Her zaman şunu söylerim: Futbol güzel yeşil zeminlerde oynanmalı, sentetik zeminlerde değil ama hala bunu kullanan ve kullanmak isteyen kulüpler var, avantaj olduğunu düşündüğü için. Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Buna adapte olmamız gerekiyor ki zaten sezon içerisinde farklı yerlerde yaptığımız antrenmanlarda çok kuru ve sıcak havalarda çalışmalar yaptık. Yeşil ve güzel bir zemine kıyasla bu tarz zeminlere top daha yavaş ilerliyor ama belirtmiş olduğum gibi buna adapte olmamız gerekiyor. Yarın oyunumuzu oynayıp kazanmamız gerekiyor. Takımımın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı mutluyum. Elimde olan oyunculardan dolayı mutluyum.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURINHO: LUGANO ŞEHRİ BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI

(Lugano Teknik Direktörünün sözleri için) Güzel sözleri için kendisine teşekkür ediyorum. Ona karşılık vermek için bunu söylemiyorum ama gerçekten bende kendisinin çok iyi bir teknik direktör olacağına inanıyorum çünkü takımı çok organize şekilde oynuyor. Bu şekilde organize olmayı bilen bir takım kurduğu için muhakkak çok iyi bir teknik direktör olacaktır. Lugano şehri benim için çok anlamlı çünkü Inter’de çalıştığım yıllarda çocuklarım Lugano’da okuyorlardı ve ben de zaman zaman onları okuldan almaya geliyordum. Dolayısıyla burası benim için anlamlı bir yer ki şuanda harika bir dönem geçirdiklerini söyleyebilirim. Çünkü o dönem küçük bir takımdı ve birinci ligde değillerdi. Şimdi ise Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyorlar. Dolayısıyla harika bir iş başardılar, diyebilirim.”

TARAFTARLARIMIZDAN TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURINHO’YA YOĞUN İLGİ

Basın toplantısının ardından stadyumdan ayrılarak takımımızın kamp yaptığı otele geçen Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, burada taraftarlarımız tarafından tezahüratlarla karşılandı. Kendisi için açılan pankartın önünden sevgi gösterileri eşliğinde geçen Portekizli teknik adam, taraftarlarımıza imza dağıttı.

Basın Fotoğrafları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknik Direktörümüz Jose Mourinho ve futbolcumuz Alexander Djiku, FC Lugano maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin