Harris adaylık için yeterli delege sayısına ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Associated Press’in resmi olmayan rakamlarına göre Harris, pazartesi gecesi itibarıyla adaylık için gerekli 1.976 delege sayısını geçerek muhtemel aday statüsünü kesinleştirdi.

Delegelerin Harris’in adaylığını desteklemeleri gerekmese de, bu başarı – ve muhalefetin olmaması – Başkan Yardımcısı’nın Demokrat aday adaylığı üzerindeki hakimiyetinin altını çizmiş oldu. İlk aşamada sessiz kalan eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin yanı sıra Harris yerine aday adayı olabileceği değerlendirilen California Valisi Gavin Newsom, Illinois Valisi JB Pritzker ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer gibi isimler Başkan Yardımcısı’na destek açıklamasında bulundular.

Harris’in kampanyasının 24 saat içinde topladığı yardımlar da 81 milyon dolarla rekora ulaştı. Ancak Harris’in görev süresi boyunca çok sık personel değiştirmesi, bireysel siyasete yatkınlığına ilişkin şüpheler gibi bazı kırılganlıkları bulunuyor.

Yakın zamanda yapılan bir CBS News/YouGov anketi Harris’in Biden’dan daha iyi bir performans sergilediğini ancak ulusal çapta Trump’ın gerisinde kaldığını gösterdi. Harris bugün Milwaukee’de 2024 başkan aday adayı olarak ilk kampanya mitingini düzenleyecek.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Harris adaylık için yeterli delege sayısına ulaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin