Youssef En-Nesyri, 5 yıllık sözleşmeye imza attı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kulübümüzün Sevilla’dan kadrosuna kattığı Faslı golcü oyuncu Youssef En-Nesyri, kendisini 5 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde yapılan imza töreninde Asbaşkanımız Acun Ilıcalı ve Sportif Direktörümüz Mario Branco da açıklamalarda bulundu. Başkanımız Ali Y. Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz de törende yer aldı.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek oyuncusu Youssef En-Nesyri şu anda Fenerbahçe’yle anlaştı

İlk olarak söz alan Asbaşkanımız Acun Ilıcalı, “Hem Kulübümüz adına hem de Türk futbolu adına önemli bir günü yaşıyoruz. Yanlış bilmiyorsam Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek oyuncusu Youssef En-Nesyri şu anda Fenerbahçe’yle anlaştı. Türkiye’ye ‘hoş geldin’ toplantısındayız. Onu burada gördüğümüz için çok mutluyuz. Çok değerli bir futbolcu.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Sürecin uzamasının tek sebebi var, o da Fenerbahçemizin ekonomik olarak daha avantajlı bir şekilde bu transferi bitirmesi

Youssef’in transferi bizim için uzun bir süreç oldu. Transfer süresinde çok bilgi veremedik. Transferler sonuçta belli bir gizlilik içinde yürümek zorunda. Bizim basınımızda çok şekilde Youssef’in başka takımlarla görüştüğü, başka takımlarla temasta olduğu, kafasının karışık olduğu, Fenerbahçe’ye gelip gelmeme konusunda bazı tereddütler yaşadığı şeklinde haberler çıkıyordu. Biz açıkçası bu haberleri maalesef gülümseyerek okuduk. Sevgili Mario’yla beraber Youssef’le görüşmemiz 3 ya da 4 hafta öne olduğu zaman Youssef hemen bize karşı olan sıcaklığını hissettirdi ve Fenerbahçe’yle ilgili bölümü Youssef’in hiç de tahmin edildiği gibi bir sürede bitmedi. Çabuk bir şekilde anlaştık. Bahsettiğimiz oyuncu geçtiğimiz sene 40 milyon Euro resmi teklif almış, geçen yaz sonu Milan’dan 30 küsür milyon Euro teklif almış çok değerli bir futbolcu. Biz de değerli bir kulüpte olan Youssef’in transferi için çok uzun bir süre bonservisinin sahibi Sevilla ile ciddi görüşmeler yaptık. Bu süreç uzadıkça bazı taraftarlarımız endişe etmiş olabilir ki haklılar. Şunu iyi bilsinler ki bu sürecin uzamasının tek sebebi var, o da Fenerbahçemizin ekonomik olarak daha avantajlı bir şekilde bu transferi bitirmesi.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Büyük bir mücadelenin sonrasında 20 milyon Euro’nun altında bir bonservisle Youssef’u kulübümüze kattığımız için çok mutluyum

Ben yaklaşık 2 aydır kulübün içinde ciddi derecede aktif görev almış durumdayım. Burada gözlemlediğim tek bir şey var. Zaten daha önce de söylemiştim, Başkanımız bu tip konularda çok hassas ve her futbolcu transferinde hem sattıklarımızda hem aldıklarımızda kulübün menfaatlerini o kadar ön planda tutuyor ki, büyük bir mücadelenin sonrasında da bugün 20 milyon Euro’nun altında bir bonservisle Youssef’u kulübümüze kattığımız için çok mutluyum. Transferin perde arkasıyla ilgili böyle bir bilgi vermiş olayım.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Hocamızın birinci tercihini getirmek için inat ettik, büyük mücadele ettik ve bugün bu mücadelenin başarıyla sonuçlandığı günü yaşıyoruz

Tabii ki transfer döneminde başka oyuncular da transfer ettik. Biz hatırlarsanız bazı sözler vermiştik transfer döneminde. Şu anda bizim için Youssef çok önemliydi. Kafaya ciddi derecede taktık. Uzun sürdü mü? Evet. Mücadele ettik mi? Evet. Ama sevgili hocamızın transfer listesindeki 1 numara olduğunu daha önce söylemiştim. 1 numarayı, onun birinci tercihini getirmek için inat ettik, büyük mücadele ettik ve bugün bu inadın, bu mücadelenin başarıyla sonuçlandığı günü yaşıyoruz.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Çok önemli ve değerli bir oyuncuyu bugün Sarı Lacivertli formayla buluşturmuş olduk

Tüm Fenerbahçeliler adına kendisine çok teşekkür ediyorum, Sevilla kulübüne çok teşekkür ediyorum. Çok önemli ve değerli bir oyuncuyu bugün Sarı Lacivertli formayla buluşturmuş olduk.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Hocamızın istediği, puzzleın eksik parçaları dediğimiz parçaları önemli yıldızlarla doldurduk

Tabii ki taraftarımız her zaman acelecidir, çabuk ister. Bu çok normal. Ben de küçükken transferler bir an önce olsun isterdim. Ama herkes şunu iyi bilsin ki transfer dönemi bizim açımızdan bence muhteşem geçti. Hocamızın istediği, puzzle’ın eksik parçaları dediğimiz parçaları önemli yıldızlarla doldurduk.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Başkanımızın önderliğinde bugün söz verdiğimiz gibi Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe’nin olmuştur. 200 milyonluk kadro değerimizi bugün itibarıyla 250 milyona taşımış olduk

Biz ‘yıldız’ dediğimiz zaman Alexleri, van Hooijdonkları kastediyorduk. Bugün Oğuz Aydın’a bakarsanız Ferdi’nin gençliğini göreceksiniz. Ferdi zaten genç ama daha da gençliğini. Öbür tarafta aldığımız oyunculara bakarsanız van Hooijdonkları, Alexleri getirmek istiyoruz ve o motifleri göreceksiniz. Biz Fenerbahçe için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Başkanımızın önderliğinde bugün söz verdiğimiz gibi Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe’nin olmuştur. Yönetimimiz kadro değerini zaten başarılı bir şekilde 200 milyona taşımıştı. Bu arada kadro değerinde şunu unutmayın; yanlış transfer yaparsanız 20 milyonluk oyuncu 3 milyona da düşebilir. 200 milyonluk kadro değerimizi de bugün itibarıyla 250 milyona taşımış olduk. Bunun mutluluğunu da ayrıca yaşıyoruz.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Özlenen şampiyonluğu bu sene camiamıza getireceğiz

Fenerbahçelilere çok iyi bir kadro kurduğumuzu ve tamamen gönüllerinin rahat olmasını istediğimizi söylüyorum. İnşallah hocamızın takdiriyle gerekirse başka eksikleri de tamamlayacağız ve özlenen şampiyonluğu bu sene camiamıza getireceğiz.” dedi.

Sportif Direktörümüz Mario Branco: Bu kalitede ve bu kalibrede bir forveti bu kadar erken buraya getirebildiğimiz için çok mutluyum.

Ardından söz alan Sportif Direktörümüz Mario Branco, “Acun ağabeye sözleri için teşekkür ediyorum. Sanırım Youssef’un transferi sürecindeki her şeyi kendisi söyledi. Önemli olan benim gülmem ve mutlum olmam değil, Fenerbahçe taraftarının sonuçlarla mutlu olması. Şuna inanıyorum ki, Youssef gibi oyuncularla önemli sonuçlar almaya daha da yakınlaşıyoruz. Tıpkı geçen hafta burada yeni sözleşme imzaladığımız ve sözleşme uzattığımız oyuncular gibi…Bu kalitede ve bu kalibrede bir forveti bu kadar erken buraya getirebildiğimiz için çok mutluyum.

Sportif Direktörümüz Mario Branco: Transferlerimizin yaklaşık %95’ini 24 Temmuz tarihinde bitirmeyi başardık

Şampiyonlar Ligi ön elemeleri oynuyoruz ve transfer perdesi yaklaşık 1.5 ay sonra kapanacak. Transferlerimizin yaklaşık %95’ini 24 Temmuz tarihinde bitirmeyi başardık. Bu bizler ve kadronun istikrarı için önemli. Youssef’un burada olması için gösterdikleri efordan dolayı Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Hocamızın ana opsiyonlarından bir tanesiydi ki aslında kulübün pek çok farklı dalında gerek scouting departmanı, gerek spor planlama, gerek teknik ekibimiz ve yönetimimizin ortak hedefinin sonucuydu, kendisi. Youssef burada olduğu için çok mutluyum. Umarım kendisinden beklediğimiz katkıyı sağlar. Hoş geldin.” diyerek sözlerini noktaladı.

Youssef En-Nesyri: Bana güvendikleri için Mario Branco’ya, Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum

Yeni transferimiz Youssef En-Nesyri ise, “Burada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Harika bir takım ve çok uzun zamandır takip ettiğim bir takım. Bana güvendikleri için Mario Branco’ya, Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda menajerime ve aileme de çok teşekkür ediyorum. Onlar da bugün yanımdalar ve buraya gelmemde çok yardımları oldu. Umarım her şey yolunda gider. Ben sahada elimden gelen her şeyi vereceğim. Umarım hedeflerimize ulaşır ve taraftarlarımızı mutlu ederiz.”

Youssef En-Nesyri: İstediklerimi gerçekleştirebilmek için çok çalışacağım ve her şeyimi vereceğim

Benle ilgilenen pek çok takım vardı ama Fenerbahçe’ye gelmek benim için önemliydi. Burada olduğum için çok mutluyum. Vermiş olduğum karardan dolayı çok rahatım. Gelmeden önce hocamızla, Başkanımızla ve Mario ile konuştum. Süreç biraz uzadı çünkü kulüplerarası görüşmeler yapılıyordu. Bu görüşmelerin sonuçlanması tabii ki kolay değil. Bu yüzden süre biraz uzadı ama kulüpler en sonunda anlaşmaya vardı. Ben de burada olduğum için çok mutluyum. İstediklerimi gerçekleştirebilmek için çok çalışacağım ve her şeyimi vereceğim.”

Youssef En-Nesyri: Çok güzel bir atmosfer vardı

Belirttiğiniz gibi iki sene önce burada Fenerbahçe’ye karşı oynamıştım. İki seneden beri de takımı takip ediyorum. Taraftarlarımızın gösterdiği destek benim çok hoşuma gitmişti. Çok güzel bir atmosfer vardı, hoşuma gitmişti. Takımlarına nasıl destek olduklarını görmüştüm. Umarım bana gösterdikleri sevginin karşılığını da sahada veririm” ifadelerini kullandı.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Başkanımız bu konuda çok kararlı. Bu taksitlerle oyuncu olabilmek çok önemli

Transferlerdeki taksitlendirme konusu içinse Asbaşkanımız Acun Ilıcalı, “Bu konuda yeni bir yönetici olarak şunu söyleyebilirim, bazen ben de şaşırıyorum. Burada yine başrolde Başkanımız var. Başkanımız bu konularda o kadar sert ve kararlı duruyor ki, karşı tarafı bu konuda ikna etme bölümü belki Mario’ya, bize düşüyor ama Başkanımız bu konuda bu şekilde olacak diye mesajı verdikten sonra…Önce hayatta hedefi belirleyeceksin, sonrasında o hedefi hayata geçireceksin. Açıkçası bu konularda ben de takdirle, olayın içinde biri olarak bunu seyrediyorum. Başkan bize diyor ki, ‘böyle olursa bu futbolcuyu alacağız.’ Biz de karşı tarafa öyle bir enerji veriyoruz ki, sonuç itibarıyla illa ki bizim dediğimiz olacak değil. Belli esnemelerde oluyor. Sizin taksit dediğiniz olayın belki bir öncesi, iki sene vermeyelim, ondan sonra ile başlamış olabilir. Öncelikle karı tarafa çok negatifle başladığımız için ikna sürecinde de avantajlı oluyoruz. Benim de bir kulübüm var. Başkanımızı takdir ediyorum. Ben bu konularda böyle değilim. Hayatta herkesin öğrenmesi gereken şeyler var. Benim de bu konularda kendi takımım için bir şeyler öğrenmem lazım. Bu taksitlerle oyuncu olabilmek çok önemli.” dedi.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Transfer çalımı atacağım, şov yapacağım diye milyonları harcamak dünyanın en kolay şeyi

Konuşmasının devamında ekonomik olarak gösterilen kararlığa vurgu yapan Asbaşkanımız Acun Ilıcalı, “Bugün yanımdaki futbolcunun burada olmasının asıl sebebi de her zaman söyledik. Seçimden önce de söyledik. Fenerbahçe’nin ekonomik olarak kararlı ve doğru yolda gitmesi. Transfer çalımı atacağım, şov yapacağım diye insanlar beni konuşsun diye milyonları harcamak dünyanın en kolay şeyi. Bu para bizim paramız değil. Normal insanlara daha kolay gelebilir harcamak ama açıkçası bize daha zor geliyor. Bende bu konuda aynı hassasiyeti gösteriyorum. Sonuç itibarıyla Fenerbahçe’nin ekonomik gücü ancak kendi camiasının oluşturduğu bir güç. Bunun da doğru yönetilmesini sağlamak bizim görevimiz. Çok iyi yapıldığını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı ve yeni transferimiz Youssef En-Nesyri sözlerini şöyle sürdürdü:

Youssef En-Nesyri: Rakip takımlardaki forvetlere bakmıyorum, kendime bakıyorum. Neler yapabileceğimi de çok iyi biliyorum

Ben açıkçası rakip takımlardaki forvetlere bakmıyorum, kendime bakıyorum ve kendi yapacağım işi düşünüyorum. Neler yapabileceğimi de çok iyi biliyorum. Buraya kupalar kazanmaya geldim. Taraftarlarımıza da şunu söyleyebilirim ki, kupalar kazanmak için elimden geleni yapacağım. Şahsi hedeflerden ziyade tek hedefim bu.”

Youssef En-Nesyri: Kesinlikle buraya gelmek istedim

Belirtmiş olduğunuz gibi İspanya dışındaki ilk senem olacak ama oyuncular nereye giderse gitsinler oraya alışmaları gerek. Futbol böyle. Farklı yerlere gidersiniz, yapmanız gereken şey işinize konsantre olmanız. Sonuçta sahanın içi aynı, saha aynı. Dolayısıyla size işinizi yapmak düşüyor. Ben de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Buraya gelmeden önce bazı oyuncularla konuşmuştum. Fenerbahçe’nin çok büyük bir takım olduğunu, her zaman kazanmak istediğini ve kaybetmeyi asla sevmediğini söylediler ki bu da benim çok hoşuma gitti. Ailemle ve menajerimle görüşerek, kesinlikle buraya gelmek istediğimi söyledim. İnşallah her şey güzel olacak.”

Youssef En-Nesyri: Burada geçirdiğim her gün boyunca saha içinde elimden gelenin en iyisini yapacağım

“Burada olmaktan dolayı çok mutlu olmasaydım gelmezdim. Bu teklifi kabul ettiği için kulübüme teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Başkanımıza ve Mario’ya teşekkür ediyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Burada geçirdiğim her gün boyunca saha içinde elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Youssef En-Nesyri: Büyük takımlarda rekabet her zaman olur. Son karar her zaman hocanındır. Umarım birlikte çok fazla gol atarız

“Oyuncular arasında bir rekabet olacak ama büyük takımlarda bu rekabet her zaman olur. Son karar her zaman hocanındır. Ben daha önceki takımlarımda hiçbir zaman benimle aynı pozisyonda oynayan oyuncularla bir problem yaşamadım. Sonuçta onlar benim takım arkadaşım. Benim onlara yardım etmem gerekiyor, aynı şekilde onların da bana yardım etmeleri gerekiyor ki takım maçlarını kazansın. Umarım birlikte çok fazla gol atarız. Ben veya başkası veya kimse değil. Önemli olan takımın kazanması. Hepimiz aynı hedef doğrultusunda birlikte yürüyeceğiz.”

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Oyuncularımızı satmadan bu kadroyu en üst seviyeye taşımak hedefimizdi. Bunu da başardık

“Fenerbahçemiz bugün oyuncularına en çok talepte bulunulan kulüptür Türkiye’de. Bariz bir şekilde gözüküyor zaten. Transfer teklifleri o kadar çok ki, bugün istesek takımın tamamını satabiliriz. Ancak soru şu; 100 puan toplamış, puan rekoru kırmış, performans olarak mükemmel bir başarı sağlamış ve bence başka etkenlerden dolayı da şampiyonluğu engellenmiş bir takımın oyuncularını yollamalı mıyız? Bugün Ferdi’nin Avrupa’daki değeri 30 milyon Euro’nun üzerine çıktı ki çok ciddi derecede teklifler de var. Ancak bu konuda yönetim olarak Başkanımızın önderliğinde çok aklımızın almayacağı teklif gelmeyeceği sürece, Başkanımız hep bunu söyledi, ‘oyuncu satmayacağız’ dedi. Düşünün Ferdi’ye gelen 30 milyon Euro civarında olan teklifler bizim için artık normal ve bizi heyecanlandırmıyor. Fenerbahçe’nin şu an kadrosundaki üç 9 numara da kendi millî takımlarında oynayan ve kaliteleri tartışılmayacak üç tane 9 numara. Zamanında yine eleştirilmiştik forvet seçimiyle ilgili. Ben küçüklüğümden beri Fenerbahçe’nin bütün kadrolarına iyi-kötü hakimim. Hayatım boyunca Fenerbahçe’de böyle üç 9 numarayı bir arada göremedim. Gören varsa, hatırlatırsa sevinirim. 10 yıl boyunca bir tane 9 numara bulamıyorken, bugün üç tane marka 9 numara kulübümüzde. En büyük başarımız bence oyuncularımızı satmayarak ki satarsak unutmayın onun yerine mutlaka daha iyisini alırız. Bu yaz olduğu gibi. Oyuncularımızı satmadan bu kadroyu en üst seviyeye taşımak hedefimizdi. Bunu da başardık. Oyuncularımıza baktığınız zaman forvetten başladım ama takımın birçok yerine bakarsanız çok üst düzey oyuncularımız var. O yüzden de çok mutluyuz.”

Asbaşkanımız Acun Ilıcalı: Bizi karalamak için Kulübümüzü karalamayalım, Kulübümüze zarar vermeyelim. Hep birlik ve beraberlik içinde olalım. İnşallah birlik beraberlik ve tek yumruk olarak bu seneyi şampiyonlukla hep beraber sonuçlandıracağız

“Taraftarımız ayine küçük bir mesajda bulunmak istiyorum. Hep ‘birlik ve beraberlik’ dedik. Bunun Ali Koç’u, Acun Ilıcalı’sı yok, Fenerbahçe’si var. Bizi karalamak için Kulübümüzü karalamayalım, Kulübümüze zarar vermeyelim. Hep birlik ve beraberlik içinde olalım. Daha güçlü bir güç yok. Bugün kombinelerdeki talebi görüyorsunuz. Fenerbahçe bu kadar yıldır şampiyon olmamış, umurumuzda değil. Bütün Fenerbahçeliler stada girmek için can atıyoruz. Herkes kombine peşinde, bilet peşinde çünkü bunun tek bir sebebi var, -hep söylüyorum- biz farklıyız, biz Fenerbahçe’yiz. Bunu da göstereceğimiz dönemler böyle dönemler. Birlik beraberlik. Tabii ki hata yapacağız, eleştiriye her zaman açığız. Ama transfer dönemi başlamadan ‘nerede transferler’ deyip de trend topic olmayalım 10 gün. O da bana anlamsız geliyor. İnşallah birlik beraberlik ve tek yumruk olarak bu seneyi şampiyonlukla hep beraber sonuçlandıracağız. Taraftarımızın da bu konuda Fenerbahçeliliğini iyi hissedip herkese hissettirmesini rica ediyorum.”

Basın Fotoğrafları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Youssef En-Nesyri, 5 yıllık sözleşmeye imza attı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin