Meta, son yılların en büyük cezalarından biri ile karşı karşıya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, Avrupa Birliği’nden ilk antitröst cezasıyla karşı karşıya. Şirketin, Facebook Marketplace adlı ilan hizmetini ana sosyal medya platformu Facebook ile birleştirerek Marketplace’e haksız avantaj sağladığı iddia ediliyor.

Bu durum, Avrupa Komisyonu tarafından Meta’nın piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı ve rakip ilan hizmetlerine Facebook veya Instagram’da reklam vermeleri için olumsuz koşullar dayattığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Avrupa Komisyonu, Meta’nın bu uygulamalarının rekabeti engellediğini ve piyasadaki diğer oyuncuların faaliyetlerini zorlaştırdığını öne sürdü.

Meta, bu suçlamaları reddederek, yaptığı uygulamaların tüketicilere fayda sağladığını ve rekabeti teşvik ettiğini savunuyor. Ancak, Avrupa Birliği antitröst şefi Margrethe Vestager’in gelecek kasım ayında görevinden ayrılmadan önce, Meta’nın bu iddialar nedeniyle ağır bir para cezasıyla karşılaşmasının son derece güçlü bir ihtimal olduğu konuşuluyor. Olası cezanın, şirketin 2023 küresel gelirinin %10’una kadar, yani 13,4 milyar dolar civarında olabileceğini de belirtelim.

Meta’nın, Avrupa’da Instagram ve Facebook platformlarını reklamsız olarak sunma planları da bu süreçte gündeme geldi. Ancak, şirketin bu hamlesinin rekabet soruşturması üzerindeki etkisi henüz belirsiz. Yani Meta’nın bu yöndeki iyi niyet çabaları, sonuç vermeyebilir.

Avrupa Komisyonu’nun nihai kararını önümüzdeki aylarda vermesi bekleniyor. Bu karar, teknoloji devlerinin rekabet politikaları ve pazar hakimiyetleri konusunda önemli bir dönüm noktası oluşturabilir. Meta’nın bu süreçte nasıl bir strateji izleyeceği ve Avrupa’daki faaliyetlerinin nasıl etkileneceği ise merak konusu.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/meta-son-yillarin-en-buyuk-cezalarindan-biri-ile-karsi-karsiya–179900

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meta, son yılların en büyük cezalarından biri ile karşı karşıya

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin