Oyun sektöründe yapay zeka tepkisi: Grev başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Video oyun sektörünün aldığı büyük grev kararı oyun dünyasında ortalığı karıştırdı. Yaklaşık 2 bin 500 kişiden oluşan video oyun sanatçıları, düşük maaşları ve yapay zekayı gerekçe göstererek eylem yapma kararı aldıklarını duyurdu.

Oyun sektöründeki en büyük grev çağrısı yapıldı

SAG-AFTRA, sendika ile video oyun şirketleri arasında bir buçuk yıldır süren müzakerelerin ardından İnteraktif Medya Anlaşması kapsamında üretilen tüm oyun çalışmalarına yönelik grev çağrısı yaptı. Activision Blizzard, EA, Insomniac Games, WB Games gibi büyük şirketleri kapsayan tüm SAG-AFTRA oyuncularını, seslendirme sanatçılarını ve hareket yakalama oyuncularını etkiliyor.

SAG-AFTRA’nın yaptığı basın açıklamasına göre, sendika ve video oyunu şirketleri arasında YZ (yapay zeka) korumaları konusunda bir anlaşmaya varılamadı. Sendika başkanı Fran Drescher, “Şirketlerin üyelerimize zarar verecek şekilde YZ’yi kötüye kullanmasına izin veren bir sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz.

Bu şirketler, üyelerimizin yaşayabileceği ve çalışabileceği bir anlaşma sunmaya ciddiyetle yaklaştığında burada, müzakerelere hazır olacağız” şeklinde konuştu. Müzakerelere katılan video oyunu yapımcılarının sözcüsü Audrey Cooling, “Sendikanın, anlaşmaya bu kadar yakın olduğumuz bir dönemde bu kararı almasından dolayı hayal kırıklığına uğradık ve müzakerelere devam etmeye hazırız” dedi.

Greve giden sanatçılar, yapay zeka teknolojileri ile seslerinin, yüzlerinin ve diğer özelliklerinin kolayca kopyalanabileceğini düşünüyorlar. Video oyun dünyasının dev isimleri, konuyla ilgili müzakerelerde iyi niyetli davrandıklarını söylüyor olsalar da sanatçıları ikna edememiş durumdalar.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/oyun-sektorunde-yapay-zeka-tepkisi-grev-basladi–179918

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oyun sektöründe yapay zeka tepkisi: Grev başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin