Teknik Direktörümüz Jose Mourinho ve Bright Osayi-Samuel, FC Lugano ile oynayacağımız rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho ve futbolcumuz Bright Osayi-Samuel, yarın akşam FC Lugano ile stadımızda oynayacağımız UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçı öncesi Fenerbahçe Can Bartu Tesislerimizde düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı, soruları yanıtladı.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURİNHO: YARINKİ MAÇ SANKİ BENİM AVRUPA’DAKİ İLK MAÇIM GİBİ

Yarın oynanacak maça motive olduğunu belirten Jose Mourinho, “Her maç yeni bir maç, her yıl yeni bir yıl, her sezon yeni bir sezon, her turnuva yeni bir turnuvadır. Ben kariyerimde her zaman böyle baktım. Geçmişte neler yaptığıma bakmıyorum. Yanılmıyorsam Avrupa’da yaklaşık 150, belki 160, 170 maçım var ama yarınki maç sanki benim Avrupa’daki ilk maçım gibi. Ben her zaman böyle bakıyorum çünkü motivasyon her gün yenilenebilir bir şeydir.” dedi.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURİNHO: İLK RESMİ MAÇINI TEMMUZ AYININ ORTASINDA OYNAYACAK BİR TAKIM İÇİN BU ŞARTLAR ZOR AMA OYUNCULARIM ELLERİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIYORLAR

İlk maçın ardından yaptığı açıklamada yenen gollerden duyduğu memnuniyetsizliğin hatırlatılması üzerine Mourinho, “Çözümüm çalışmak. Başka yapabileceğimiz bir şey yok. Analiz etmemiz gerekiyor. Önce video üzerinden analizlerimizi yapıyoruz daha sonra klipler hazırlayıp bunu oyuncularımıza gösteriyoruz. Onun akabinde de sahada bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar takımla toplamda 35 antrenman yaptık ama bu 35 sayısını belki Dzeko, Becao, Levent için söyleyebilirim. Ama mesela Çağlar Söyüncü kaç antrenmana katıldı? Belki 15. İsmail belki 5 antrenmana katıldı. Bright belki 12 antrenmana katıldı. Bütün takım hep birlikte belki sadece 2-3 antrenman yapabildiler. Dolayısıyla tabii ki analizleri yapıyoruz ama bir yandan da içinde bulunduğumuz durumları da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. İlk resmi maçını temmuz ayının ortasında oynayacak bir takım için bu şartlar zor ama oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Ekibim çok sıkı bir şekilde çalışıyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz bu zor şartlar altında.”

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURİNHO: MAXIMIN HALA SEZON ÖNCESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yeni transferimiz Maximin’le ilgili soruyu Teknik Direktörümüz, “Aslında kendisi önlem amaçlı değil, sakat olduğu için oynayamamıştı. Antrenmanda darbe almıştı ve bileğinin durumu iyi değildi. Dolayısıyla oynayabilecek durumda değildi. Şu anda da en iyi durumunda değil. Zaten Arabistan’da antrenman yapmıyordu, tatilden direkt olarak takımımıza geldi. Dolayısıyla kendisi hala sezon öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Bugün gördünüz, En-Nesyri de aramızda değildi çünkü o da tatilden geldi ve sezon öncesi antrenmanlarını yapmamıştı. Bu ay içerisinde yaşadığımız zorluk buydu; Avrupa Şampiyonası nedeniyle takımımıza geç katılanlar vardı, sonradan transfer olanlar vardı. Dolayısıyla işimiz zor ama oyuncularım iyi iş çıkarıyorlar. Şu anda Maximin en iyi durumunda değil, 90 dakika oynayacak durumda değil ama tabii ki kendisi oynayabilir durumda.” diye yanıtladı.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURİNHO: KULÜBÜN TRANSFER DÖNEMİNDE YAPMIŞ OLDUĞU İŞLERDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Transfer süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Jose Mourinho, “Kulübün transfer döneminde yapmış olduğu işlerden dolayı çok mutluyum. Gerek Başkanımızın, gerek Sportif Direktörümüzün, gerek Asbaşkanımız Acun Ilıcalı’nın gerçekten çok iyi bir iş yaptığını düşünüyorum. Hem de bunu çok zor bir dönemde yaptılar. Bazı transferler gecikti diye söylenebilirdim çünkü benim için zor oldu bu durum ama söylenemem. Bu işin, transfer döneminin doğası bu. Takımda 29 oyuncu artı kalecilerle çalışmamız imkansız. Ben daha dar, herkesin motive olduğu, kendini birinci veya ikinci opsiyon hissettiği bir takım istiyorum. Üçüncü, dördüncü, beşinci opsiyon olarak hissetmelerini istemiyorum. ‘Bugün oynamadım, kulübedeyim ama yarın oynayabilirim.’ diye düşünmelerini istiyorum oyuncularımın. Benim istediğim şey bu. Beni şu anda yaralayan şey, katılmasını beklediğim oyuncular değil, tam tersi elimizden çıkarmamız gereken oyuncular. Umut Nayir kendisi gitti biliyorsunuz. İyi bir oyuncu, harika bir karakter, çok da güzel davranışlar sergiledi burada. Ona en iyisini diliyorum kariyerinde. Şu anda yapmamız gereken iş elimizdeki oyuncuları çıkarmak için çözüm bulmak. Bu oyuncuların hepsi hem benim hem kulübün saygısını hak ediyor.” açıklamasında bulundu.

Oyuncuların saha içindeki görevleriyle ilgili düşüncelerini aktaran Mourinho, “Maximin’i transfer ettik. Kendisi saf bir sol kanat oyuncusu. Oğuz da gerçekten kenarda hızlı ve genç bir oyuncu. Bu oyuncuları alırken hedefimiz şuydu; Dusan Tadic, İrfan gibi kaliteli oyuncuları kanattan daha çok içeri çekip forvete daha yakın oynamalarını sağlamaktı. Onlar içeri geldiğinde Osayi ve Mert gibi oyuncularımız da ön tarafta özelliklerini kullanabilsinler. Aklımdaki buydu. Bir yandan da sınırlamalarımız var. Elimizdeki mevcut oyuncularla oynamaya çalışıyoruz. İlk maçta Kent’le oynadık, kendisi fit, güçlü bir oyuncu. İlk günden beri taktiksel çalışmaların içerisinde. Bugün görmüş olduğunuz şeyler belki eylül ayında her şey daha oturduğunda normal durumda yapacağımız şeylerden farklı olabilirler. Elimizdeki opsiyonlara göre değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ JOSE MOURİNHO: EN İDEAL DURUMDA OLMASAK DA MUTLUYUM

Yeni transferlerin uyum sürecinden duyduğu memnuniyeti ise Jose Mourinho, “Mutluyum. Aramıza geç katıldılar ve farklı şartlarda katıldılar. En-Nesyri şu anda takımla antrenman yapmıyor, takımdan ayrı fiziksel çalışmalarını sürdürüyor çünkü o hala sezon öncesi çalışmalarını yürütüyor. Yarın oynayamayacak olması bize biraz zaman tanıdı. Söyüncü yeni ama aynı zamanda yeni olmayan bir oyuncu. Geçen sene zaten buradaydı, Oğuz ve Maximin son hafta katıldılar aramıza ama nasıl oynadığımızı anlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Onların olmadığı sürede neler çalıştığımızı en iyi şekilde anlamaya çalışıyorlar. En ideal durumda olmasak da mutluyum. Yarınki maçta hedefimiz hayatta kalmak, üstesinden gelmek ve turu geçmek. Ondan sonra yeni gelen oyuncularla çalışmak için biraz daha zaman kazanmış olacağız.” sözleriyle dile getirdi.

Son olarak taraftarlarımızın iç sahada yarattığı atmosfere değinen Teknik Direktörümüz, “Fenerbahçe’nin Avrupa maçlarında çok özel bir atmosfer yarattığını duymuştum. Bu doğru mu değil mi diye yarın görmek istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BRIGHT OSAYI-SAMUEL: TAKIMDAKİ HERKES ÇOK ÖZGÜVENLİ. YARINKİ MAÇ İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Daha sonra söz alan Bright Osayi-Samuel, yarınki maçla ilgili, “Yarınki maçın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlk maçtan 1 gollük avantajımız var. Evimizde oynayacağımız ilk resmi maç olacak. Takımdaki herkes çok özgüvenli. Yarınki maç için sabırsızlanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Takım arkadaşları Djiku ve Jayden’le olan iletişimiyle ilgili soruya Osayi, “Takımdaki herkesle ilişkim iyi. Herkesin birbiriyle ilişkisi güzel. Güzel bir grubumuz var. Alex ve Jayden iki yakın arkadaşım. Zaman zaman sosyal medyada paylaşımlar yapıyorum çünkü onlar da benim hayatımın bir parçası. Bu yakınlığı sahaya da yansıtıp bir fark yaratmak istiyoruz.” yanıtını verdi.

Saha içindeki pozisyonuyla ilgili soruyu başarılı futbolcu, “Benim nasıl oynarsak oynayalım işim hem defans hem atak yapmak. Dolayısıyla çok fark olacağını düşünmüyorum. Belirtmiş olduğunuz sistemde Jesus zamanında da oynamıştım. Benim için bununla ilgili bir problem yok. Şu anda hocamız farklı, ondan yeni şeyler öğreniyorum, yeni yönlerimi geliştiriyorum ama pozisyonel anlamında benim için değişen çok bir şey olmayacaktır.” sözleriyle yanıtladı.

BRIGHT OSAYI-SAMUEL: BENİM İÇİN MOURINHO GİBİ BİRİYLE ÇALIŞMAK BÜYÜK BİR ONUR

Bright Osayi-Samuel, Teknik Direktörümüz Jose Mourinho’yla çalışmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu şu sözlerle aktardı: “Kendisi korkutucu ama aynı zamanda hoş birisi. Benim için Mourinho gibi biriyle çalışmak büyük bir onur. Oyuncuların geçmişini öğrenmek istiyor, hoşuna gidiyor ki bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda oyuncuya özgüven de aşılıyor. Bu sene onunla çalışırken çok şey öğreneceğimi düşünüyorum.”

BRIGHT OSAYI-SAMUEL: BU FORMASYONUN BENİM OYUNUM İÇİN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Şu an oynanan formasyonun kendisi için uygun olduğunu belirten Osayi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kendi açımdan sayısal olarak gol ve asist olarak oyunumu geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Şu anda oynamış olduğumuz formasyon benim için iyi. Aynı zamanda Tadic ve İrfan gibi oyuncularla oynamayı da çok seviyorum çünkü onlarla oynadığım zamanlarda arkaya sarkma imkanım oluyor ve arkaya sarktığımda gol ve asist yapma ihtimalim artıyor. Bu formasyonun benim oyunum için iyi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Gelecek sezon sözleşmesinin sonlanacağının hatırlatılması üzerine Osayi, “O işlerle daha çok babam ilgileniyor. Ben futboluma odaklanıyorum. Belirtmiş olduğum gibi maçlarımıza odaklanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe formasıyla 140 maça çıktığının hatırlatılması üzerine “Oynadığım maç sayısı gerçekten güzel. Umarım bunun devamı gelir.” açıklamasını yapan Osayi, transfer dedikodularıyla ilgili soruya ise, “Çıkan haberler beni etkilemiyor. Ben haberleri okumuyorum. Konsol oyunumu oynuyorum, o tarz haberleri okumuyorum.” yanıtını verdi.

Fenerbahçe’ye transferinin ardından yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bright Osayi-Samuel, “O basın toplantısını hatırlıyorum. Her oyuncu ulaşabileceği en iyi noktaya ulaşmak ister. Ben de şu anda en iyi hocayla çalışıyorum ve riyama da inanmaya devam ediyorum. Belirtmiş olduğum gibi gelmiş geçmiş en büyük teknik direktörlerden biriyle çalışıyorum şu anda. O basın toplantısını yaptığımız zaman ben kanat pozisyonunda oynuyordum, şimdi bek olarak oynuyorum. Bu anlamda bir fark var ama ben hala hayalimi gerçekleştirebileceğime inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Taraftarlarımızın kendisine duyduğu sevgiyle ilgiliyse başarılı futbolcu, “Taraftarlarımızla sokakta karşılaşıyorum hatta bazen çok fazla oluyor bu. Ama genel olarak onların bu tutkusuna göstermiş olduğu sevgiyi çok seviyorum. Tribünlerden devamlı ismimi duymak bana özgüven veriyor. Ben de onlara bu sevginin karşılığını vermek istiyorum hem daha istikrarlı ve iyi oynayarak hem de umarım ligi kazanarak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın Fotoğrafları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknik Direktörümüz Jose Mourinho ve Bright Osayi-Samuel, FC Lugano ile oynayacağımız rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin