Çin’de tahvil rallisi sürüyor, getiriler rekor düşük seviyede

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin tahvil rallisi devam ederken, yatırımcılar merkez bankasının spekülatörleri aşırı ısınmış bir piyasadan çıkarmaya mı karar vereceğini yoksa tahvil piyasasının ekonomik toparlanma lehine sıcak kalmasına izin mi vereceğini merak ediyor.

Düşen hisse senedi ile emlak fiyatları ve cazip olmayan mevduat faizleri nedeniyle zarar gören yatırımcılar Çin’in sunduğu en güvenli varlıklara kaçarken, devlet tahvili getirileri yeni rekor düşük seviyelere geriledi. Gösterge 10 yıllık tahvil getirisi, yirmi yıl önce kaydedilen en düşük seviyenin gerisinde ve yüzde 2,15 ile yatırımcıların resmi müdahale beklediği seviyelerin çok altında yer alıyor. Yetkililer aylardır ikilemde.

Ekonomi bir yandan talebi canlandırmak için daha düşük borçlanma maliyetlerine hazır olsa da, yüksek likidite kaynaklı piyasa dalgalanmalarını kaldıramayabilir. Geçen haftaki faiz indirimlerine kadar, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) devreye girerek tahvil satmaya başlayacağını düşünülüyordu.

ING Bank Büyük Çin Baş Ekonomisti Lynn Song, “Ralli çok hızlı devam ederse PBOC’nin tahvil satarak müdahale etmeye başlaması mümkün. Yine de, yatırımcılar güvenli getiri kaynakları aramaya devam ettikçe Çin tahvilleri yakın vadede bir miktar talep görmeye devam edebilir” dedi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de tahvil rallisi sürüyor, getiriler rekor düşük seviyede

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin