Intel 15 bin çalışanını işten çıkaracak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HANDE BERKTAN

Amerikan teknoloji şirketi Intel, yapay zeka konusunda yapmış olduğu yatırımlardan Nvidia gibi güçlü dönüş alamaması, harcamaları 10 milyar dolar azaltma kararı ve beklenti altında kalan ikinci çeyrek finansal sonuçlarının ardından 15 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Intel CEO’su Pat Gelsinger çalışanlara gönderdiği bir notta, “Gelirlerimiz beklendiği gibi artmadı ve henüz yapay zeka gibi güçlü trendlerden tam anlamıyla faydalanamadık. Maliyetlerimiz çok yüksek, marjlarımız çok düşük. Özellikle finansal sonuçlarımız ve önceden beklenenden daha zorlu olan 2024’ün ikinci yarısına ilişkin görünüm göz önüne alındığında, her ikisini de ele almak için daha cesur adımlara ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

Gelsinger’ın açıkladığı gibi Intel, Nvidia gibi diğer donanım şirketlerinin yaptığı gibi yapay zeka patlamasından yararlanmakta zorlanıyor. Intel, yaklaşık 25 yıl önce teknoloji endüstrisindeki CPU çipleri devrimine öncülük etti, ancak akıllı telefonlar ve yapay zeka gibi daha yeni bilgi işlem dalgalarını benimsemekte yavaş kaldı. Gelsinger, Intel’in yıllık gelirinin 2020 ile 2023 arasında, iş gücünün aynı zaman diliminde yüzde 10 artmasına rağmen 24 milyar dolar düştüğünü söylüyor.

Intel, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ikinci çeyrekte gelirlerinde yüzde 1’lik bir düşüş bildirdi. Şirket, zararı AI ve PC ürünleriyle ilgili brüt kar marjındaki dalgalanmalara bağladı. Şirket ayrıca 2024’ün dördüncü çeyreğinden itibaren hissedarlara temettü dağıtmayı da askıya alıyor ve ikinci yarıda önceden beklediğinden “daha zorlu” trendler bekliyor.

Bildiriye göre Intel, işten çıkarmaların ötesinde, gelecek hafta şirket çalışanlarına genel olarak “gönüllü ayrılma” programı için başvurular sunacak. Şirket ayrıca çalışanlara yönelik şirket çapında geliştirilmiş emeklilik teklifini de duyuruyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Intel 15 bin çalışanını işten çıkaracak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin