Ödevleri ChatGPT’ye yaptıran öğrenciler için kötü haber

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa bir süre önce OpenAI’ın ChatGPT tarafından yazılan yazıları yüksek bir doğrulukla tespit edebilecek bir araç üzerinde uzunca bir süredir çalıştığı ortaya çıktı. Öte yandan firma, metin filigranlama konusundaki araştırmaları ve tespit yöntemini neden şimdiye kadar yayınlamadığı konusunda bazı bilgiler paylaştı.

ChatGPT için fligran geliyor

Aktarılanlar göre ilgili yapay zeka fligranı esasında bir yıldır hazır durumda ancak şimdiye kadar gün yüzüne çıkarılmadı. OpenAI ise “Ekiplerimiz, alternatifleri araştırırken göz önünde bulundurmaya devam ettiğimiz bir metin filigranlama yöntemi geliştirdi dedi. Firma, sınıflandırıcılar ve meta veriler de dahil olmak üzere çok sayıda çözüm üzerinde çalıştıklarını aktarırken geliştirdikleri yöntem ile oldukça doğru sonuçlar (yüzde 99,9) elde ettiklerini belirtiyor.

Ancak bu performans noktasına her zaman ve her durumda ulaşılamıyor. Zira metin üzerinde çeviri sistemleri kullanmak, başka bir üretici modelle yeniden ifade etmek veya modelden her kelime arasına özel bir karakter eklemesini ve ardından bu karakteri silmesini istemek gibi belirli tahrifatlar sonucunda performans düşüyor. OpenAI, buradaki performansı geliştirmeye çalışırken neden şimdiye kadar fligran aracını kullanıma sunmadığını da açıkladı. Firma, metin filigranının bazı grupları orantısız bir şekilde etkileyebileceğinden endişe duyduklarını belirtti.

Blog yazısına göre, OpenAI bu riskleri değerlendiriyor. Şirket ayrıca görsel-işitsel içerik için kimlik doğrulama araçlarına ağırlık vereceğini de söylüyor. Metin fligranı için geliştirmeler tamamlandığında ise araç hizmete sokulabilir. Ancak bunun için bir takvim henüz belirlenmemiş durumda. Şirket “bazı grupları orantısız bir şekilde etkileme” riskinin yanı sıra muhtemelen gelir kaybı yaşama olasılığını da değerlendiriyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/odevleri-chatgpt-ye-yaptiran-ogrenciler-icin-kotu-haber–180325

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ödevleri ChatGPT’ye yaptıran öğrenciler için kötü haber

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin