Teknolojinin Muhteşem Yedili’si 1 trilyon dolar değer kaybediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhteşem Yedili olarak anılan Apple, Nvidia, Microsoft, Amazon, Meta, Alphabet ve Tesla için mevcut durumda her şey kırmızı. ABD’deki resesyon korkusu tüm dünyayı etkilerken teknolojinin devlerini de etkisi altına almış durumda. Muhteşem Yedili’nin hisseleri ciddi düşüşler ile boğuşuyor.

Oklar aşağıyı gösteriyor

Alphabet (Google), Amazon, Apple, Nvidia, Meta, Microsoft ve Tesla’nın yüksek performans gösteren hisseleri piyasa öncesi işlemlerde halihazırda yüzde 12,2’ye kadar düşmüş durumda. Aktarılanlara göre hisse senedindeki kayıplar, şirketlerin birleşik piyasa değerinden yaklaşık 1 trilyon doları silip süpürecek.

Bu devlerin yanı sıra yapay zeka alanındaki yükselişten nasibini alan yarı iletken şirketleri de düşüş yaşıyor. AMD, Intel, Super Micro Computer ve Broadcom’un yüzde 10,3’e varan düşüşler yaşadığı bildiriliyor. Yapay zeka için büyümenin devam etmesi bekleniyor olsa da bulut bilişim hizmetlerinin en büyük üç sağlayıcısı olan Amazon, Microsoft ve Alphabet, kazanç raporlarında tam olarak aradıklarını bulamadı. Bu da yapay zeka yatırımcılarının beklentisiyle ters düştü. Zira son raporlar gösteriyor ki yapay zeka, gelir üretme konusunda istenilen seviyede henüz değil.

 

Teknoloji hisselerindeki büyük satış piyasaları sarsarak ekonomik belirsizliklere ve sektöre özgü gelişmelere bağlı oynaklığın altını çiziyor. Bu yüksek performans gösteren hisse senetleri, ekonomik veriler ve Berkshire Hathaway gibi ağır topların stratejik kararları şok dalgaları yaratana kadar yenilmez görünüyordu. Uzmanlar, acımasız piyasa tepkilerinin yaşanabileceğini söylüyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/teknolojinin-muhtesem-yedili-si-1-trilyon-dolar-deger-kaybediyor–180338

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknolojinin Muhteşem Yedili’si 1 trilyon dolar değer kaybediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin