1Password, Mac uygulamasındaki kritik güvenlik açığını kapattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1Password, Mac uygulamasında ciddi bir güvenlik açığının olduğunu açıkladı. 1Password 8 sürümünde görülen ve henüz faydanılmadığı belirtilen bir açık, kötü niyetli kişilerin hesap kilidi açma anahtarına erişim sağlamasına imkanı veriyor.

1Password 8.10.36 sürüm ile çözüldü

1Password’ün açıklamasına göre, 8.10.36 sürümünden önceki tüm sürümler güvenlik açığına karşı savunmasız. Şirket, güvenlik açığının kullanıldığına dair hiçbir ize rastlanmadığını açıklarken, kullanıcılara uygulamaları güncellemelerini tavsiye ediyor.

Mac için 1Password uygulamasında güvenlik korumalarını etkileyen bir sorun tespit edildiği açıklandı. Bu sorun, cihazda yerel olarak çalışan kötü amaçlı bir işlemin işlem içi iletişim korumalarını atlatmasını sağlıyor. Saldırganın güvenlik açığından faydalanmak için, 1Password yüklü Mac bilgisayarda kötü amaçlı yazılım çalıştırması gerekiyor. Saldırgan eksik macOS’e özgü işlem içi doğrulamaları kötüye kullanarak 1Password tarayıcı uzantısı ve CLI gibi güvenilir 1Password entegrasyonunu taklit ediyor. Bu, kötü amaçlı yazılımın özellikle hesap kilidi açma anahtarı ve SRP-x olmak üzere 1Password’e giriş yapmak için kullanılan değerleri elde etmesine izin veriyor.

1Password, uygulamayı açtıktan beş dakika sonra her gün güncellemeleri kontrol ediyor. 1Password, kilitliyse otomatik olarak güncelleniyor, kilitli değilse yeni güncellemenin olduğunu kullanıcıya bildiriyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/1password-mac-uygulamasindaki-kritik-guvenlik-acigini-kapatti–180590

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1Password, Mac uygulamasındaki kritik güvenlik açığını kapattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin