Çin teknoloji ve sermaye göçünün önüne geçecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD tarafından ağır ambargo altında olan Çin buna rağmen pek çok alanda teknoloji geliştirmeye devam ediyor. Özellikle elektrikli araç ve yapay zekâ alanında liderlik kovalayan Çin bundan sonra teknolojilerini daha fazla koruyacak.

Çin’den kritik adım

Alıntı yapılan makale üretme konusunda 2022 yılında lider olan Çin, teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesine büyük önem veriyor. Ülke yönetimi geliştirilen bu teknolojilere Batılı firmaların erişimini kısıtlamak istiyor.

Gelen bilgilere göre ülkenin ihracat konusundaki kontrolleri daha da sıkılaşacak. Daha önce germanyum ve galyum gibi özellikle elektrikli araç ve rüzgâr türbinlerinde kullanılan nadir elementlerin ihracına kota getirilmişti.

TikTok platformunun gelişmiş yapay zekâ algoritması ve LiDAR teknolojisini sıkı bir şekilde koruması gibi Çin, Batılı ülkelere hem teknoloji ihracatını hem de sermaye ihracatını sıkı kontrol altına alacak. Ayrıca kara liste uygulaması da genişletilecek. Çin bu sayede teknolojiyi araştıran ülkeden ziyade teknolojiyi ihraç eden bir ülke konumuna gelecek. Çin devlet başkanı Xi Jinping’in teknolojik üstünlüğü odağa alan icraatları devam ettireceği ifade ediliyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/cin-radikal-kararlar-aliyor–180677

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin teknoloji ve sermaye göçünün önüne geçecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin