Ukrayna, Rusya’ya karşı askeri robot köpekler kullanmaya başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temelleri 2014 yılına uzanan ve fiilen Rusya’nın 2022’de Ukrayna’nın anakarasını işgaliyle yeni bir evreye geçen Rusya-Ukrayna Savaşı, modern savaşların geldiği noktayı ve teknolojinin buradaki rolünü ortaya koyuyor. Savaşın daha ilk günlerinde insansız hava araçlarının ve çok düşük maliyetli kamikaze dronlarının önemi ortaya çıkmıştı. Ukrayna şimdi ise son yıllarda büyük gelişim gösteren robotik teknolojisine odaklanıyor. Aktarılanlara göre Ukrayna, sahada askeri robot köpekleri kullanmaya başlıyor.

Robot köpekler göreve

Ukrayna’nın “BAD One” olarak bilinen dört bacaklı robot köpekleri insan askerlere yardım etmek için kullandığı belirtiliyor. Bu robotlar kara mayınlarını aramak ya da düşman kuvvetlerini gözetlemek gibi hayati tehlikesi olan görevleri üstlenerek insan kaybının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Ayağa kalkıp çömelebilen ve hatta koşup zıplayabilen BAD One, düşman cephe hatlarını taramak veya aktif savaş bölgelerindeki termal görüntüleme teknolojisini kullanarak şüpheli binaları incelemek için kullanılabilir. BAD One veya benzer robotlar, insan askerler için riskleri azaltarak ve operasyonel yeteneklerini geliştirerek Ukrayna’nın savunması için paha biçilmez bir varlık haline gelebilir.

BAD One gibi robot köpekler giderek daha erişilebilir hale geliyor. Basit işlerde kullanılacak robotlar internette birkaç bin dolara satılıyor. Öte yandan BAD One adlı robotun tam özellikleri, fiyatı ve üreticisinin kim olduğu belirtilmiyor ancak 7 kilo yük taşıyabildiği aktarılıyor. Öte yandan BAD Two adında daha gelişmiş bir modelin daha olduğuna dikkat çekiliyor. Kendini Yuri olarak tanıtan robotun operatörü askeri teçhizat sağlayan İngiltere merkezli bir şirkette çalışıyor ve robotun iki saatlik bir batarya ömrüne sahip olduğunu söylüyor. Öte yandan kaç tane robotun konuşlandırıldığı ise belirsiz.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/ukrayna-rusya-ya-karsi-askeri-robot-kopekler-kullanmaya-basliyor–180649

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ukrayna, Rusya’ya karşı askeri robot köpekler kullanmaya başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin