Futbol Direktörümüz Cenk Ergün’den açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Futbol Direktörü Cenk Ergün, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleşen antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün açıklamaları şu şekilde:

“25. ŞAMPİYONLUĞUMUZU VE 5. YILDIZIMIZI TAKMAK İÇİN BU SEZONA BAŞLADIK”

Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Bugünkü antrenmanımızın bir süresini takip ettiniz, onun öncesinde de Mauro’nun açıklamalarını da dinlediniz. Benim de bir süredir sizlerle konuşmak gibi bir arzum vardı. Herhalde doğru zaman da şimdiymiş. Sizlerin sorularına cevap vermeden önce şöyle bir girizgâh yapmak istiyorum. Bir süredir ciddi anlamda benim organize olduğunu düşündüğüm bir davranış tarzı var. Bu da her ne olursa olsun şahsım özelinde takımımıza ve kulübümüze yaşatılmakta olan bir yıpratma politikası. Anlamsız olduğunu ve gerçekleri içermediğini düşünüyorum. Gerçek olmayan bilgilerin sunulup gerçeklerin perde arkasında tutulduğu, amacının da benim şahsım olduğuyla ilgili de bir düşüncem yok. Burada yıllardır birlikte çalıştığımız insanlar var hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Sizin ekranlarınızla ulaştığım milyonlarca insan var, onlar da benim ne olduğumu biliyorlar. Amacın büyük çerçevede kulübümüzün gitmek istediği yolda art niyetli şekilde geriye çekilmek istendiğini düşünüyorum. Son 2 senenin şampiyonu olan bir takımımız var. Teknik Direktörümüz Sayın Okan Buruk ile 2 sene daha sözleşme yeniledik. Başkanımızın geçen hafta söylediği gibi ilk 11’imizden hiçbir oyuncu kaybetmemize rağmen teknik heyetimizin bize sunmuş olduğu pozisyonlar çerçevesinde çalışmalarımızı da yaptık. Lige çok büyük bir umutla başladık. Hedefimiz yine şampiyonluk. 2025 yılında 25. şampiyonluğumuzu ve beşinci yıldızımızı takmak için bu sezona başladık. Çarşamba günü oynayacağımız Şampiyonlar Ligi play-off maçı da bizim için çok ciddi, kritik bir hedef. Önümüzde ciddi hedeflerimiz var. Biz bunlara konsantre vaziyetteyiz. İlerlemek istiyoruz fakat gerçek olmayan algılarla oluşturulan birtakım karamalarla bizim geriye çekildiğimizi düşünüyorum.

“BEN TEK BAŞIMA TRANSFER YAPABİLME GÜCÜNE SAHİP OLABİLİR MİYİM?”

Etkilenmiyor demek yalan olur. Sonuçta hepimiz insanız. Ben burada vazifemi yerine getirmeye çalışıyorum. 1985’te bu kulübün içerisine girdim, 2006’da burada çalışmaya başladım. 20 yılın aşkın zamandır futbol operasyonlarının içindeyim. Transfer de nasıl yapıldığı bilinen bir organizasyon. Oyuncu havuzunu belirleme çalışmalarımız vardır, yıllardır böyledir. Maç analizi ve scout departmanı hep kendi takiplerini hem dışarıdan gelenleri hem de kulüplerden önerilerle bir havuz oluşturur. Bu bizim teknik ekibimiz tarafından incelenir. Arasında birtakım listelemeler yapılır. Bu da yönetimimizin olduğu toplantılarda bizlere sunulur. Biz de başkanımızın ve yönetimimizin bizlere sunmuş olduğu direktifler doğrultusunda bu transferleri gerçekleştirmek için elimizden geleni limitlerimiz, bütçelerimiz ve takım operasyonumuz dahilinde yapmaya çalışırız. Yıllarca da böyle oldu.

2 sene önceki kampta transfer işlerinin içerisinde eskisi kadar olmadığımı belirttim. Bunlara rağmen istendiği gibi olmayan transferlerin, daha başarısız olanların sanki benim tarafımdan yapılmış da getirilmiş gibi bir algı var. Koskoca Galatasaray’da ben tek başıma transfer yapabilme ya da zorla dikte ettirme gücüne sahip olabilir miyim? Burası Galatasaray Spor Kulübü. Binlerce üyenin seçtiği bir başkan ve yönetim kurulu var. Futboldan sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz, bir heyetimiz var. Geçen sene çok fazla ortada olan Ayhan Akman’a rövanşist yaklaşmışım da Ayhan Akman ortalarda yokmuş gibi bir algı var. Bizim yapmış olduğumuz her toplantıda Sevgili Ayhan kardeşim var olması gerektiği gibi. Her antrenmanımızda kampımızdaki her günde, her maçımızda var. Nasıl böyle bir şey oluyor olabilir? Sevgili Fatih Demireli için ‘Akreditasyonu neden iptal edildi? Cenk onu yanına almıyor’ gibi algı oluştu. Fatih kardeşim sağlık sıkıntısı var. Yazılı olarak benden ricada bulundu. Kendisinin de vazifeleri var bu arada. Kuvvetli olduğu noktalarda kulübümüze sunması gereken, takip ettiği işler var. Süper Kupa’dan önceki hafta içerisinde yaşamış olduğu sağlık sıkıntıları sebebiyle hastanelik olması ve bir ameliyatının da söz konusu olması nedeniyle benden ricada bulundu ve evinden çalışmalarını sürdürmek istedi. Ben de kendisine doğal olarak bu izini verdim. Bu arkadaşımızın maça gelmemesi üzerine nasıl bir algı oluşturulabilir? Sorumlu olduğum, olmadığım transferler üzerinden böyle saldırılar nasıl olabilir? Hayali birtakım toplantılarla, buluşmalarla, gerçek olmayan bilgileri ortaya sürerek, gerçeklerin üzerini kapatarak yapıyorlar. Bunun tek bir amacı olduğunu düşünüyorum. Bizim konsantrasyonumuz beşinci yıldızı kazanmak üzere bu seneyi şampiyon bitirmek. Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek ve yeni formatta Şampiyonlar Ligi’ne Galatasaray’a yakışır bir şekilde ülkemizi temsil edip gidebildiğimiz kadar ilerlere gidebilmek. Bizim çalışmalarımız bu çerçevede. Yalanlar üzerinden birtakım algılar oluşturuluyor ve bu algılar o kadar çok yıpratıyor ki iş yapabilmemizi engeller noktaya geldi. Biz artık işimize mi devam edelim yoksa ortaya atılan birtakım tevatürü toparlamak ve doğruya düzelttirmek için uğraş mı verelim bunu bilemez olduk artık.

“GALATASARAY’IN ÖNÜNDE ÇOK PARLAK BİR GELECEK VAR”

Aslında hedef ben değilim. Galatasaray’ın başarısı. Alacağımız şampiyonluğa hepimiz çok inanıyoruz başından beri. Bu takım neden böyle devam ediyor? Neden sözleşmeler yenilendi? Neden bu transferler yapıldı? Beşinci yıldıza giden yolda başarılı olmak için. Dolayısıyla bizim inancımız ben sadece bir aracım. Buradan yaratılacak olan polemiklerle bizim akışımızda sıkıntı yaratmak, taraftarla, camiayla aramızdaki güven ilişkisini kırmak.

Çünkü kısa bir süre sonra Kemerburgaz’a yepyeni bir tesise gidiyoruz, defalarca anlatıldı. Burada yapılacak olan proje defalarca anlatıldı. Bankalar Birliği’nden çıkma projesi defalarca anlatıldı. Kulübün önünde çok parlak bir gelecek var ve bu çok yakında olacak. Çok yakın bir gelecekte biz Kemerburgaz’da olacağız, çok yakın bir gelecekte biz Bankalar Birliği’nden çıkmış olacağız. Çok yakın gelecekte hedeflerimize daha rahat ilerliyor olacağız. Dolayısıyla ben o kadar da ön plana çıkan biri değilim. Ben hiçbir zaman transferle veya yapılan işlerle ilgili ön plana çıkan fotoğraf veren biri olmadım. Ben tamamen konumum gereği yapılan işlerin genel anlamda büyük fotoğrafta kulübümüze ve camiamıza zarar verdiğini düşünmekteyim.

“BURADA OLAN HERKES GALATASARAY İÇİN ÇALIŞMIŞTIR”

Kolay değil, 2 sene şampiyon olmuş bir takımı, rakiplerimizin de kendilerini çok daha kuvvetlendirdiği bir ortamda 5. yıldız ve 25. şampiyonluk yoluna çıkarttığınız zaman bu kolay bir iş değil. Çünkü insanların maddi ve manevi olarak tekrar konsantrasyonlarını sağlamak çok kolay değil. Bunu yukarıda tutmak çok kolay işler değil. Çok uzun 2 kamp dönemi geçirdik, konsantrasyonu yukarıda tutmaya çalıştık. Bir yandan da çalıştığınız insanlarla aranızda hiçbir şey olmamasına rağmen sanki bir güven sıkıntısı varmış gibi bir izlenim içerisinde yaşamak çok zor. Sevgili kardeşim Uğur, benim ricamla, isteğimle bu kulübe alınmıştı. Yıllarca birlikte çalıştık. Ben 2 senedir ona çalışma tarzından dolayı tavırlıymışım, uzakmışım. Böyle bir şey mümkün değil. Ben bunları neden açıklamak zorunda kalıyorum? Neden insanların kafasında ‘acaba’ olsun. Bunu duyan diğer insanlar kendilerini neden güvensiz bir ortamda hissetsinler. Galatasaray’da çalışacak veya çalışmayacak olan yönetimimizin ve başkanımızın istedikleri, direktifleri doğrultusunda, bizlerin, hocamızın ve diğer direktörlerimizin önerileri doğrultusunda karar verilir. Burası Galatasaray, burada olan herkes Galatasaray için çalışmıştır. Burada çalışan herkes Genel Kurul tarafından seçilen başkan ve yönetim kurulunun teşkil ettirdiği heyet için çalışmaktadır. Onunla çalışamaya da devam etmemeye de yine Galatasaray karar verir. Şahsi istekler, mesajlaşmalar, o gelsin, bu gitsin, bununla beraber gelirim, bununla çalışmam gibi bir şey mevzu bahis olması mümkün değil. Bunları konuşuyor olmaktan da hicap duyuyorum. Böyle bir açıklama koskoca Galatasaray camiasına karşı açıklamaktan hicap duyuyorum. Oluşturulan bu algıda ses çıkarmadığımız zaman bu sefer de insanlar bazı şeylerin yanlış olduğuna, manipüle edildiğine inanmaya başlıyor. Bu inanç güven kırılmasına sebebiyet veriyor. Benim üzerimden yaşatılan bu şeylerden dolayı kulübüme yaşatılan güven kırıklığı asla kabul edemeyeceğim bir şeydir.

Zaha’nın ayrılmakla ilgili talebi oldu. Bizler tarafından da belirtilen şartların yerine getirilmesi durumunda talep uygun görülebilir denildi. İnişli çıkışlı dalgalanmaları olan bir süreç var. Eğer görüşmeler istenen şekilde devam ederse zaten gerekli açıklamalar yapılacaktır. Benim bir şey söylemem bu sürece katkıda bulunmaz ama zarar getirebilir.

Algı olarak ortaya atanlardan artık şüphe etmiyorum. Bunlara inananların aklından şüphe edeceğim. Nordin burada oynadı ve gitti. Sofyan’ı şahsen tanıyorum. Böyle bir şey yapılmış olsa teknik ekibimizin bilgisi dahilinde, teknik ekibimiz aynı. Bu oyuncunun alınması için onay verilmiş ve nihayetlendirilecek bir noktaya gelinmiş olsa sırf böyle bir mazeretten dolayı transfer gerçekleşmeyebilir mi? Bizim ilk yaptığımız transfer toplantısından bu yana ben bütün notlarımı tek tek topluyorum. Almış olduğumuz oyuncular, ilk transfer toplantımızda size bahsetmiş olduğum filtreden geçip teknik heyetimizin onayı dahilinde yönetimimize sunulmuş oyunculardır. Bunların arasında birtakım sıralamalar yapılır. Bu olursa bizim için çok daha iyidir, ikincisi, üçüncüsü şu olabilir. Bu dahilde transferleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ben burada karar verici bir mercide değilim. Bizim yapımızda böyle bir şey yok. Bizim yapımızda bir heyet var. Bu heyetin altında üstünde çalışan insanlar var. Onlar belli araştırmalardan, belli filtrelemelerden geçiriyorlar ve birtakım isimleri bizlere sunuyorlar, biz bu isimler gerçekleştirebileceğimiz takdirde ne şekilde olabileceğinin görüşmelerini yapıyoruz, ben şahsım olarak da değil. Yönetim kurulumuzdan başkanımızın atamış olduğu Sayın İbrahim Hatipoğlu ve Sayın Maruf Güneş’in de bulunduğu onların birinin dahi olmadığı bir transfer görüşmemiz yok. Bazen üçümüz, bazen ikimiz, bazen başka yönetim kurulu üyelerimiz, bazen başka çalışanlarımız, hep beraber bu görüşmeleri yapıyoruz. Teknik, idari ve mali anlamda. Başta söyledim harcama limitlerimiz var, bütçe limitlerimiz, nakit akışlarımız var. Bu çalışmalarda belli seviyelerde bizim finansımız, hukukumuz da devreye giriyor. Böyle bir şeyin olma ihtimali yok.

Derrick Köhn ile ilgili de transfer talebi oldu. Tarafımıza resmi şekilde bir talep geldi. Fakat oyuncunun tercihi bu sezon bu teklifi değerlendirmemek yönünde oldu. Dolayısıyla şu an için Derrick Köhn ile ilgili bir gelişme yok. Önümüzde tam 1 ay var. Bu zaman içerisinde başka bir transfer teklifi gelir mi? Oyuncunun gitme ihtiyacı olabilir mi? Olursa ne olur? Olmazsa başka ayrılanlar olabilir. O ayrılanların durumuna göre takım değerlendirmesi içerisinde belki başka şeyler olur. Başka pozisyonlara ek transferlerle de yapılabilir. Şu an için böyle bir süreç yok.

“KEREM AKTÜRKOĞLU’NA İLGİ VAR”

Kerem Aktürkoğlu sadece Galatasaray’ın değil, milli takımımızın da Türk futbolunun da çok değerli bir futbolcusu. Kerem de yaşamış olduğu şampiyonluklar ve geldiği nokta itibariyle yurt dışından gelecek tekliflere daha açık olduğunu bize bildirdi. Bizler de Kerem’in de uygun göreceği, kulübün de tatmin olacağı birtakım istekler olursa bunları değerlendirebileceğimizi söyledik. Elbette Kerem’in göstermiş olduğu performans, geçmiş kariyeri ve gelecekteki beklentilerinden dolayı Kerem’e de ilgiler var. Ancak şu an transfer gerçekleşir ya da gerçekleşme aşamasındadır gibi bir noktada değiliz.

“AVRUPA’DA TRANSFER PİYASASININ ERKEN KAPANMASIYLA BİZE FIRSATLAR DOĞACAKTIR”

Kadro mühendisliği ve yabancı oyuncularımızın sayısı da bu konuyla doğru orantılı. Şu anda kendisine yeni bir kiralık ya da transfer baktığımız yabancı oyuncularımız da var. Kendilerinin ve menajerlerinin bilgisi dahilinde gerçekleşiyor. Öncelikle bunları da çözmemiz lazım. Bu zaman içerisinde bizden giden olursa onların yerine takviyeler yapılacaktır. Şimdiye kadar olan transferlerde daha mı zorlandık? Evet. Neden zorlandık? Başkanımızın da dediği gibi, 3 pozisyona transfer yapacaktık, 3 Ağustos’ta bunları bitirdik. Siz de görüyorsunuz Avrupa’da çok anormal bir oyuncu transferi trafiği yok. İstenilen maaşlar ve bonservis bedelleri de oldukça yükselmiş vaziyette. Bunların içerisinde iş yapabiliyor olmak, bizleri hayli zorladı. Bundan sonraki süreçte özellikle Avrupa’daki transfer piyasasının daha erken kapanıyor olmasından dolayı bize daha kolay değerlendirebileceğimiz fırsatlar doğacaktır. Her zaman olduğu gibi geçtiğimiz senelerde de nasıl transferin son günlerinde birtakım fırsatlar olduysa bu sene de bunların olmaması için hiçbir sebep yok. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Lütfen gerçek olmayan, gerçeklerin üzerinin kapatıldığı ve birtakım yalanların manipüle edilerek ortaya konmuş olduğu birtakım şahiyalara kulak asmayın. Bizim yolumuz belli. Bizim yolumuz 25. şampiyonluk ve beşinci yıldız. Elbette ki bunun içerisinde Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele vermek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Futbol Direktörümüz Cenk Ergün’den açıklamalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin