UBS’den beklentilerin üzerinde kâr

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçre’nin en büyük bankası, UBS, Credit Suisse ile birleşmesinin tamamlanmasından sonra Nisan-Haziran dönemi için 1,14 milyar dolarlık net kar bildirdi.

Bu rakam, UBS’nin Credit Suisse ile resmi yasal birleşmesini Mayıs ayında tamamlamasından bu yana bankanın ilk sonuçlarının ne olduğuna ilişkin şirket tarafından yapılan bir ankette analistlerin yaptığı 528 milyon dolarlık tahminin üzerinde geldi.

UBS CEO’su Sergio Ermotti yaptığı açıklamada, ilk yarı sonuçlarının bankanın Credit Suisse satın alımının tamamlanmasından bu yana kaydettiği “önemli ilerlemeyi” yansıttığını söyledi. Ermotti, “Finansal hedeflerimize ulaşmak ve Credit Suisse’i istikrara kavuşturmak istenmeden önce sağladığımız karlılık seviyelerine geri dönmek için iyi bir konumdayız. Şimdi entegrasyonumuzun bir sonraki aşamasına giriyoruz; bu, daha fazla önemli maliyet, sermaye, finansman ve vergi avantajı elde etmek için kritik olacak” diye ekledi.

UBS ayrıca, 0,9 milyar dolarlık ek brüt maliyet tasarrufu sağladığını ve kümülatif yıllık brüt maliyet tasarrufu hedeflerinin yaklaşık yüzde 45’ine ulaştığını söyledi.

Banka, geçen yılın ikinci çeyreğinden bu yana temel olmayan ve eski risk ağırlıklı varlıkları yüzde 42 oranında azalttığını, buna çeyreklik bazda 8 milyar dolarlık düşüş de dahil olduğunu ekledi.

UBS, makroekonomik görünümün devam eden çatışmalar, jeopolitik gerilimler ve yaklaşan ABD seçimleri nedeniyle gölgelendiğini söyledi. Bu belirsizliklerin öngörülebilir gelecekte de devam etmesi ve muhtemelen yılın ilk yarısına göre daha yüksek piyasa oynaklığına yol açması beklendiğini belirtti.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UBS’den beklentilerin üzerinde kâr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin