Google Pixel 9 serisi Qi2 şarjı desteklemiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google Pixel 9 telefonların Qi2 şarj standardını destekleyeceği söylenmişti ancak öyle olmadı. Google Pixel 9, Google Pixel 9 Pro ve Google Pixel 9 Pro XL eski Qi standardını destekliyor. Bu, Pixel 9 serisinin Qi2 tarafından desteklenen 15W (Pixel Stand ile 23W’a kadar) yerine uyumlu Qi sertifikalı EPP kablosuz şarj cihazıyla maksimum 12W’a kadar şarj olabileceği anlamına geliyor. Qi2 olmaması, katlanmayan Pixel 9 telefonlarında MagSafe benzeri manyetik aksesuarları da kullanamayacağınız anlamına geliyor.

Google Pixel 9 serisi neden Qi2 şarjı desteklemiyor?

Google, Pixel 9 telefonların Qi2 şarj standardını neden desteklemediğine ilişkin olarak “Eski Qi protokolünün piyasada daha kolay bulunabildiği, Qi2’ye geçmenin de gerçek bir faydasının olmadığı” yönünde bir açıklamada bulundu.

Qi2 standardı, 2023’ün sonlarında kesinleştirilip piyasaya sürüldüğünden beri Android telefonlara öncelikli olarak Pixel telefonlara gelmesi beklendi ancak Pixel 8, Qi2 şarj desteğiyle gelmedi. Ardından çıkan Samsung Galaxy S24 serisi de Qi2 şarj özelliğine sahip değildi. OnePlus, OPPO, Realme, Nothing ve diğer üreticilerin amiral gemisi ve orta sınıf telefonları da Qi2 şarj desteği olmadan piyasaya sürüldü. Son tanıtılan Samsung Galaxy Z katlanabilir telefonlar da Qi2 ile gelmeyince gözler Pixel 9 serisine çevrildi. Ancak, Google Pixel 9 serisinde de daha hızlı kablosuz şarj sağlayan Qi2 desteğini göremedik. HMD Skyline, Qi2 şarjı destekleyen ilk Android telefon.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/google-pixel-9-serisi-qi2-sarji-desteklemiyor–180753

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Google Pixel 9 serisi Qi2 şarjı desteklemiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin