Teknik Direktörümüz Okan Buruk: “Hem Galatasaray hem de Türkiye için çok önemli bir maç”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys ile oynayacağımız Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk ayak maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hocamızın açıklamaları şu şekilde:

“Hem Galatasaray hem Türkiye için çok önemli bir karşılaşma. Geçen sene Şampiyonlar Ligi’ne girdik. Tekrar orada olmak istiyoruz. Ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyoruz. Karşımızda son dört senenin şampiyonu var. Rakibimizi bu şekilde görerek bu maça hazırlanıyoruz. Ne kadar iyi bir takım olduklarını biliyoruz. Lige kötü başlasalar da kadro, kalite ve fiziksel olarak çok kötü bir takıma karşı oynayacağız. Deplasmanda oynayacağımız bu ilk maç çok önemli. Sahanın sentetik olması, buraya kim gelirse gelsin Young Boys için bir avantaj. Biz oyun olarak bugün oyuncularımızı sahaya alıştırarak adaptasyonlarını sağlayacağız. Yarınki maçta da en yüksek seviyemize ulaşmaya çalışacağız. Çok atlet bir takım. Çok gol yiyor ve çok gol atıyor. Her an pozisyona girebilecek ve pozisyon verebilecek bir takım. Oynadığı maçlarda bunu net bir şekilde gösterdi. Bizim kalitemizi ortaya koymamız gerekiyor. Aynı motivasyon, istek, konsantrasyon ve direnci rakibimiz kadar göstermemiz gerekiyor. Ancak bunu yaparsak avantajlı oluruz.”

“AYNI SEVİYEDE VE DUYGUDA OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

“Hem benim ekibim hem oyuncularım çok tecrübeli isimler. Lider oyunculara sahibiz. Saha içinde başlayan, dışarıda olan ve teknik ekibimizle birlikte üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklar. Bir oyun gücümüz ve oyun planımız var. Bunu uygulamak istiyoruz. Sahada oyuncularım ve teknik ekibim olacak. Aynı seviyede, aynı duygularda olmaya çalışacağız.” 

“Burada takımları yormamak için geçen hafta sonu kupa oynandı. Hafta sonu da maçlar yok. Ligi erken başlattılar ama burada bu takımlara böyle bir dinlenme ve hazırlanma süresi veriyorlar. Geçen hafta da söyledim. Erteleme talebimiz olmadı ama arada bir lig maçının olmaması bence bizim için bir avantaj. Tekrar dinlenip hazırlanacağız. Bir sonraki maça daha hazır hale geleceğiz. Sezon başı yüzde yüzdeyiz demiyorum ama buna en yakın performansı gösterecek kafadayız. Bazen yüzde yüz olursunuz ama oynadığınız oyun bu seviyelere ulaşmaz. Mental olarak bu maça hazırsanız, bu oyunu bu kadar önemsiyorsanız yüzde 80 olsanız da oyunu yüzde 100 oynamaya çalışıyorsunuz. Bu çok daha önemli. Oyuncularıma güveniyorum. Başladığımızdan itibaren yaklaşık 6. haftaya geldik. Bu süreç hazırlanmak için çok ideal. Bu anlamda hazırız veya değiliz diye bir şey söylememize gerek yok. Yüzde yüz hazırız.”

“İlk 11’imizle ilgili tam kararımızı vermedik. Burada oyuncularımızı göreceğiz. Tam performansları gördükten sonra kararımızı vereceğiz. Barış’ın bir rahatsızlığı oldu. Bizimle sabah gelemedi ama şu an uçuyor. Yarın göreceğiz. Diğer oyuncularımla ilgili de aynı şekilde. Savunmada iki oyuncumuzun eksik olması bizim için dezavantaj. Hem Kaan’ın hem Davinson’un olmaması bizim için dezavantaj. Her mevkide çok değerli oyuncularımız var. Berkan , Kaan ve Barış bunu hep gösterdi. Çok önemli, değerli, takımı sahiplenen, değer katan ve değer veren oyunculara sahibiz. Eksiklerimiz olsa da sahaya 11 kişi çıkacağız ve devamında oyuncu değişiklikleriyle birlikte maksimum performansı sahaya verebileceğiz. Çok fazla takılmadan yarınki maça kimle başlayacağımıza ve devam edeceğimize odaklanacağız.”

“İLK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİRMEK”

“İlk hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Şampiyonlar Ligi’ne girdikten sonra ancak orayla ilgili bir hayal kurup konuşabiliriz. Kadromuzu ona göre şekillendirebiliriz ama şu anda girmedik. Bir hedef söylemek doğru olmaz. Bunu geçen sene de yaşadık. Önemli rakiplere karşı oynuyoruz. Şampiyonlar Ligi’ne girip orada oynamak çok farklı bir motivasyon. Bize göre rakibimiz belki çok daha motive çıkacak. Şu andaki ama amacımız Şampiyonlar Ligi’nin içinde olmak.” 

“İsviçre Milli Takımı çok iyi bir Avrupa Şampiyonası geçirdi. Çok şanssız şekilde elendiler. Futbol olarak herkesin büyük beğenisini kazandılar. Murat Yakın da aynı şekilde. Çok yakından tanıdığımız, bildiğimiz çok değerli bir insan ve teknik adam. Türkiye’yi de aynı kefeye koyabiliriz. Hollanda maçı çok farklı bitebilirdi. Milli Takımımızın da iyi işler yaptığı bir Avrupa şampiyonası gördük.” 

“SAHALARA YATIRIM YAPMALIYIZ”

“Fenerbahçe’ye karşı Lugano’yu seyrettik. Çok iyi bir oyun ortaya koydular. Özellikle topa sahip olmada çok iyi bir takım. Beşiktaş ile oynayacaklar. Türkiye’deki bütçelere, oyuncu kalitesine, değerline baktığınızda arada çok büyük farklar var. Oyun olarak bence aradaki farkı burada kurulmuş düzen, oyun yapısı kapatıyor. Young Boys çok genç bir takım. İyi takımlara karşı oynayacağız. Minibüsle stada gelirken şunu gördük. Etrafta, her yerde sahalar var. Bizden üstün oldukları yer, burada spor alanlarının olması. Her yerde saha olması, bütün gün çocukların futbol oynayabileceği alanların olması. Avrupa’yla aramızdaki en büyük fark bu. Nüfusumuz onlara göre çok fazla, bizden niye çıkmıyor diyoruz ama bizim çocuklarımızın oynayabileceği bir alan yok. İstanbul’a baktığımızda halı sahalarda veya kendi sitelerinin içerisinde oynuyorlar. Bunu yakalayamayan insanlar da oluyor. Biz şanslıydık. Sokakta oynuyorduk ama şu anda öyle değil. İleride bizden daha iyi sporcular çıkaracaklar. Yatırım yapmamız gereken yerin burası olduğunu düşünüyorum.” 

“Son maçta Ugrinic ile daha hareketli bir ikinci forvet kullandılar. Bizde de Mertens bazen forvet bazen de 10 numara oldu. 4-2-3-1 bekliyoruz. Rakibi 4-4-2 ile karşılıyorlar. Aslında benzer oyun stratejilerimiz var. Adam adama baskıları bizim gibi rakibimiz de yapıyor. Yine benzer Ugrinic’in olduğu bir oyun bekliyorum.”

“VAR’IN DAHA PROFESYONEL OLMASINI BEKLİYORUZ”

“Türkiye’deki VAR kayıtları için yorumum, daha profesyonel olmasını bekliyoruz. Bunları duyunca, bu kadar üst düzey, yatırımların yapıldığı bir ligde böyle çok kısa, tam anlaşılmayan konuşmayla bir golün iptal edilmesi gerçekten profesyonelce gelmiyor. Gerekli cezalar verilecektir. Her takımın başına bunlar gelebiliyor. Bunları çok fazla yaşıyoruz. TFF Başkanımızın da ilk açıklamalarından biri, VAR odasındaki hakemlerin hata yapmaması yönündeydi. TFF ve MHK gereken cezaları verecektir. Herkes için en doğrusu neyse, kimsenin kimseye hakkı geçmeyecek şekilde devam etmeli. Bunun üstünde çok durmamak lazım. Durdukça her takım birbirine bir yerden vurmaya çalışıyor. Bu sefer ligin tansiyonu yükseliyor. Bunun üstünde çok durmadan TFF’ye teslim olup bunu bırakmak gerekiyor.”

“Bizim için de zor bir kura. Deplasmandayız. Sentetik sahada oynayacağız. Genç bir takım. Lige iyi başlamamış. Rakibin psikolojik anlamda iyi olmadığını söyleyebilirsiniz ama size karşı farklı bir motivasyonla da sahaya çıkabilirler. Dört sene üst üste şampiyon olmuş bir takım. Sadece lige kötü başladılar. Biz de çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Bu kafa yapısıyla maça hazırlanacağız.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknik Direktörümüz Okan Buruk: “Hem Galatasaray hem de Türkiye için çok önemli bir maç”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin