Trump Fed eleştirilerini savundu, Harris’i eleştirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Adayı Donald Trump, Fed’in bağımsızlığını erozyona uğrattığı yönündeki eleştirilere karşı çıktı ve para politikasına ilişkin görüşlerini özgürce paylaşabilmesi gerektiğini söyledi.

Trump, pazartesi günü Bloomberg News’e verdiği mülakatta, “Bence bir başkan için konuşmak iyidir. Bu, onların dinlemek zorunda olduğu anlamına gelmez” dedi. Trump, ABD Başkanı olduğu dönemde Fed Başkanı Jerome Powell ile faiz oranları konusunda “çene çaldığını” söyledi ve “Bunun bir etkisi olmuş da olabilir, olmamış da olabilir” diye konuştu. “Bir başkan kesinlikle faiz oranları hakkında konuşabilir çünkü çok iyi içgüdülerim olduğunu düşünüyorum” diyen Trump, “Bu, kararları benim vereceğim anlamına gelmiyor ama herkes gibi benim de bu konuda konuşmaya hakkım olması gerektiği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Fed’in son sıkılaştırma döngüsü ABD’de mortgage maliyetlerinin yükselmesine neden olmuş, ev almak isteyenler zor durumda kalmıştı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris geçtiğimiz hafta, ilk kez ev alacaklara 25 bin dolar peşinat yardımı sunarak konutları daha uygun fiyatlı hale getirmeye yönelik bir plan açıklamıştı.

Trump bu fikri “büyük bir hata” olarak nitelendirdi ve bunun daha büyük bir konut sıkıntısına neden olacağını ve ev fiyatlarını yükselteceğini söyledi. Yine de Trump, peşinat ödemekte zorlananlara bir teklif sunup sunmayacağı sorulduğunda “Bunu yapabilirim” dedi. Bu arada Demokrat Parti’nin Harris’in adaylığının netleşmesi beklenen kongresi dün başladı.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump Fed eleştirilerini savundu, Harris’i eleştirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin