Türkiye’den TikTok ve Microsoft Edge için güvenlik uyarısı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iki önemli platform hakkında güvenlik duyurusu yaptı. TikTok ve Microsoft Edge uygulamaları hakkında bildirim yayımladı.

TikTok’u güncelleyin!

USOM’dan yapılan açıklamaya göre TikTok’un Android uygulamasında güvenlik açığı tespit edildi. USOM, güvenlik açığı hakkında Hackerone.com ve Nvd.nist.gov platformlarını kaynak göstererek “Güvenlik Zafiyeti” bildirimi paylaştı.

Söz konusu güvenlik açığı Android’deki TikTok’un uygulamasının 34.5.5 ve daha eski versiyonlarında yer alıyor. Uygulama içerisindeki linklere tıklandığında açılan WebView tarayıcı penceresi, Lynxview JavaScript arayüzlerinin ele geçirilmesine izin veriyor. TikTok’un yayımladığı güncelleme ile bu sorun giderildi. Uygulamanın önceki versiyonlarını kullanıyorsanız mutlaka güncelleme yapmanızı öneririz.

USOM ayrıca Microsoft Edge tarayıcısı için “Güvenlik Bildirimi” yayımladı. Microsoft Edge’deki bellek bozulmasına yol açan güvenlik açığının son yayımlanan güncelleme ile giderildiği duyuruldu. USOM, USOM), kullanıcı ve sistem yöneticilerine ilgili güvenlik bültenini incelemelerini ve gerekli güncellemelerin ivedilikle yapılmasını tavsiye ediyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/turkiye-den-tiktok-ve-microsoft-edge-icin-guvenlik-uyarisi–181215

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den TikTok ve Microsoft Edge için güvenlik uyarısı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin